Агрометеорология: Идва дъжд и сняг!

Агрометеорология: Идва дъжд и сняг!

Регион: България Категория: Земеделие Публикувано: Прегледи: 898
Агрометеорология: Идва дъжд и сняг!

В следващите дни ще завали в почти цялата страна, вятърът ще се усили и температурите ще падат от запад на изток.

В следващите два дни почти над цялата страна ще превали слаб дъжд, а над 800-900 метра надморско равнище - и сняг, прогнозират експертите от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). На места ще има и гръмотевици. Очаква се усилване на вятъра, като той ще се ориентира от Северозапад.

Агропрогноза

Над Западните Балкани MeteoBalkans предвижда екстремно време с обилни дъждове, гръмотевични бури и силен вятър. Затова е възможно в идващите 48 часа в Северозападна България да станем свидетели на силни пориви, до 80 км/час.

Днес необичайно топло ще е времето в Дунавската равнина и Горнотракийската низина, като термометрите могат да покажат и до 19-23 градуса. Най-топло ще е на север. Но утре температурите рязко ще се понижат. Първо в западните райони, а постепенно - и в източните, по пътя на носещия лошо време фронт, идващ от Западните Балкани.

През нощта срещу събота времето ще се изясни и валежите ще спрат. Уикендът ще бъде основно слънчев, като в края му отново ще започне да се заоблачава. Вятърът първо ще отслабне, но в неделя отново ще се усили. Температурите ще се повишат до 19°-20° във втория почивен ден.

Следващата седмица ще започне с облаци и слаби превалявания на места. Вятърът ще се задържи от югозапад, а температурите пак ще бъдат по-високи от обичайните.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right