Прокуратурата разгроми Айдемир: Конфискува 4 кг. наденица, 11 кг. пилешко месо и захарни изделия

Прокуратурата разгроми Айдемир: Конфискува 4 кг. наденица, 11 кг. пилешко месо и захарни изделия

Регион: Силистра Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 8824
Прокуратурата разгроми Айдемир: Конфискува 4 кг. наденица, 11 кг. пилешко месо и захарни изделия

Нов грандиозен успех отбеляза Прокуратурата в борбата с битовата престъпност. При ръководена от Окръжната прокуратура в Силистра специализирана полицейска акция в Силистренското село Айдемир, която се проведе от от 11:00 часа до 19:00 часа на 21 февруари, са проверени 277 моторни превозни средства и 451 лица. Съставени са 10 акта и 26 фиша по ЗДвП.

Иззети са 10.7 кг пилешко месо, 4.3 кг наденица от свинско месо и значително количество захарни изделия.

Връчени са 33 електронни фиша. Срещу 60-годишен, установен да шофира с алкохолна концентрация 1.39 промила, е започнато бързо производство.

Като добри определи резултатите от полицейската операция заместник-окръжният прокурор Ивелин Чафаланов на брифинг днес в Силистра, в който участва и директорът на ОДМВР-Силистра старши комисар Юлиян Караславов.

За държане на наркотични вещества досъдебни производства са образувани срещу други двама - на 19 г. и на 15 г., у които при полицейска проверка са намерени по 0.7 грама канабис. Проверки са извършени на 23 лица от криминалния контингент, установен е мъж, обявен за издирване.

Контрол е осъществен върху дейността на 3 автоморги и 2 пункта за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали, като нарушения не са констатирани.

Ивелин Чафаланов и старши комисар Юлиян Караславов

Ивелин Чафаланов и старши комисар Юлиян Караславов

Извършени са проверки на 20 търговски обекта, като в един от тях е констатирано наличие на стоки с изтекъл срок на годност. Уведомена е Областната дирекция по безопасност на храните, чиито служители са съставили констативен протокол.

Полицейските операции по този ред ще продължават, заяви Ивелин Чафаланов и уточни, че те се провеждат в съответствие с указанията на главния прокурор за противодействие на битовата престъпност. Същевременно стремежът е към осигуряване на достатъчно прозрачност с оглед постигане на добра информираност на обществото за действията на полицията и прокуратурата.

От своя страна директорът на ОДМВР-Силистра старши комисар Юлиян Караславов подчерта превантивния ефект от полицейските действия и посочи, че всички селища в областта ще бъдат включени в подобен род проверки да края на годината, като вниманието е насочено приоритетно към малките и отдалечените населени места.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right