ЕКШЪН В СИЛИСТРА: Преследване заради снимка на затворена Lafka

ЕКШЪН В СИЛИСТРА: Преследване заради снимка на затворена Lafka

Регион: Силистра Категория: Анализи Публикувано: Прегледи: 1470
ЕКШЪН В СИЛИСТРА: Преследване заради снимка на затворена Lafka

На снимката: обектът на Лафка на бул. "7-ми Септември" до ДАП

След непотвърдената "новина", че обектите на търговската верига "Лафка" в цяла България преустановяват дейност от вчера (събота), а това не се случи...поне в Силистра, наш екип реши да направи проверка дали обектите работят в неделя.

"Портал Силистра" констатира, че всички четири "Лафки" в Силистра са затворени.

След като реши да снима затворения обект до кръговото на ДАП с цел снимките да отразят визуално действителното събитие, екипът ни се отправи към офиса на ДРЪСТЪР МЕДИЯ, но зад нас се залепи лек автомобил, който агресивно ни следва до новата сграда на бул. Македония, където се намира самият офис.

Един от обектите на Лафка в Силистра, пред автогарата

Един от обектите на Лафка в Силистра, пред автогарата

Паркирахме, а зад нас спря и въпросният автомобил, от който излязоха мъж и две жени, които доста агресивно започнаха да задават въпроси: "защо снимаме, с какво право, кой ни е позволил, запознати ли сме с казуса" и т.н. Беше ни заповядано снимките да бъдат изтрити, както и нищо да не се публикува по темата.

Съобщението, което са открили днес служителите на обектите.

Съобщението, което са открили днес служителите на обектите.

След като дипломатично бяха помолени да се успокоят, защото със заплахи не е начинът, и да споделят за какво точно става въпрос, както и от какво е провокирана тази агресия, те се успокоиха и разказаха, че въпросните обекти в Силистра не са собственост на "Лафка", а са под така наречения франчайзинг (бизнес модел, който ти позволява да използваш името, като за това заплащаш депозит, такса или % от оборота).

Днес, когато отишли на работните си места, са констатирали, че на вратите във всичките четири обекта има залепено съобщение от "Изпълнителните директори", че обектът е временно затворен (на снимката).

Ключалката на една от Лафките

Ключалката на една от Лафките

При опит все пак да отворят обектите установили, че в ключалките има счупен ключ. Подали са жалба в полицията. Смятат, че "запечатването" е неправомерно. Реално те са собственици на обектите, като освен цялата стока, вътре всеки франчайзополучател има доста голяма сума депозит към фирмата майка.

Казват още, че към днешна дата никой официално не се е свързал с тях. Помолиха да отразим обективно и реално случващото се, и след това се разделихме.

Затворената Лафка до м-н Кауфланд в Силистра

Затворената Лафка до м-н Кауфланд в Силистра

Екипът ни обиколи отново 4-те "лафки", като констатира казаното - съобщението и счупения ключ в ключалката, което отговаряше напълно на това, което разказаха раздразнените хора, които така и не се представиха, но по спомен освен, че са собственици на обектите, работят и в самите тях.

Справка на сайта www.lafka.bg: има съобщение, което гласи, че заради влезлите в сила рестриктивни законови ограничения в областта на лотарийните игри и въвеждането на държавен монопол, има значителен спад в продажбите в търговската мрежа на "Лафка" и до практическа невъзможност за функциониране на дружеството. Поради тази причина "Лафка Маркет" преустановява оперативната си дейност. Дружеството разполага с достатъчен финансов ресурс за погасяване на своите задължения в най-кратки срокове, пише още на сайта на компанията, която има над 1 000 обекта в страната, като повечето от тях - над 824, са на франчайз.

Лафката до Търговския дом в Силистра

Лафката до Търговския дом в Силистра

Пред "Капитал" представители на компании за производство на цигари, захарни изделия, алкохол, медии и др. са отбелязали, че също не са били предупредени за затварянето на веригата. Това би им помогнало да намалят постепенно доставките и да настояват по-бързо да им бъдат върнати парите за стоката. Няма яснота какви количества продукти в момента са затворени в Lafkа, пишат от изданието.

По тяхна информация до седмици веригата ще бъде купена от Българския спортен тотализатор или "Български пощи".

Тъй като през миналата година държавата реши да включи в разпространението на вестници държавната "Български пощи", а лотария да бъде организирана само от държавния Български спортен тотализатор, доставчиците на Lafka смятат, че до седмици тя ще бъде изкупена за нула лева от спортния тотализатор или "Български пощи".

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари