Повече знания за делото на Левски чрез интердисциплинарно състезание в Тутракан

Повече знания за делото на Левски чрез интердисциплинарно състезание в Тутракан

Регион: Тутракан Категория: История Публикувано: Прегледи: 923
Повече знания за делото на Левски чрез интердисциплинарно състезание в Тутракан

Интердисциплинарно състезание "Поклон пред Васил Левски" проведоха на 19 февруари учениците от СУ "Йордан Йовков", гр. Тутракан, ОУ "Св.Св. Кирил и Методий", с. Нова Черна и ОУ "Стефан Караджа", с.Цар Самуил. То е организирано от Ученическия съвет на СУ "Йордан Йовков", ръководството на училището в партньорство с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Историческия музей в крайдунавския град.

Чрез участието си в състезанието, учениците от 5 до 7 клас имаха възможност да покажат своите знания по въпроси, свързани с живота и дейността на Васил Левски. По този начин се утвърждава вече наученото в часовете по история и литература, а освен това състезанието даде възможност учениците да научат нови и любопитни факти за Апостола на свободата.

image

Учениците посетиха Историческия музей, където отборите отговаряйки на различни въпроси свързани с живота и делото на Левски попълниха кръстословица.

Те поднесоха цветя пред паметниците на Панайот Хитов и Васил Левски, след което посетиха Община Тутракан. Там бяха посрещнати от кмета д-р Димитър Стефанов, неговите заместници Дарина Иванова и Цветелина Георгиева, секретаря на общината Даниела Гвоздейкова и секретаря на МКБППМН - Тодорка Ангелова.

В кметския кабинет, пред портрета на Левски, отборите от трите училища четоха стихове на Иван Вазов за Апостола.

На финала, участниците в състезанието бяха поздравени за интересната инициатива от кмета д-р Стефанов и директора на средното училище Анелия Калдарева.

В крайното класиране първи е отборът на ОУ "Стефан Караджа", с.Цар Самуил, следван от отбора на 6-ти клас от СУ "Йордан Йовков" и ОУ "Св.Св.Кирил и Методий", с.Нова Черна.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right