Кункурс за винопроизводители "Винария 2020" в Тутракан

Кункурс за винопроизводители "Винария 2020" в Тутракан

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 583
Кункурс за винопроизводители "Винария 2020" в Тутракан

"Винария 2020" събра производители и любители на хубавото домашно вино в тутраканския ресторант "Палермо". Общо 68 проби бяха предоставени за участие във веселия конкурс - в трите категории: бяло вино, розе и червено вино. И този път най-много бяха майсторите на червено вино - 33, следвани от бялото - 23 и розе - 12.

В общинското издание на "Винария"-та имаше участници освен от Тутракан и още от Силистра, Дулово, Старо село, Пожарево и от побратименото румънско селище Кирнодж.

image

Виненото събитие бе открито от кмета на община Тутракан д-р Димитър Стефанов, който поздрави всички и им пожела успех, последван от музикалните изпълнения на младите изпълнители от Детска вокална група "Слънчева усмивка", с ръководител Доротея Бальовска. Петьо Стойчев - водещият на празника, освен интересна информация за виното, проведе и викторина по темата. Най-бързо отговарящите получи награди осигурени от организаторите - Община Тутракан.

Журито, което дегустира и оценява представените вина, бе в състав: Стефан Михайлов от "Младенова изба", Никола Николов и сомелиера Калина Грънчарова.

В категория "Бяло вино" на първо място е виното на Валентин Чорбаджиев, а след него са Мюдин Ахмед и Капка Стоянова от Старо село.

В категория "Розе" победител е виното на Спиридон Николов от Тутракан, на второ място бе класирано виното на Аурелиян Котобан от Кирнодж, а на трето - за Гецо Костина също от Кирнодж.

image

В категория "Червено вино" виното на Росен Борисов спечели безапелационно първо място. След него се класираха Цветанкаа Николова от Старо село и Сергей Илиев от Тутракан.

Наградите на победителите връчи кметът д-р Димитър Стефанов, който им пожела една благодатна стопанска година. Участници и присъстващи бяха поздравени и от председателя на Общински съвет-Тутракан Нехат Кантаров.

Кметът на община Кирнодж Иринел Роман изрази удовлетворение от винения празник и участието на румънските си колеги и обеща да организира сходно събитие в Кирнодж, като покани тутракански винопроизводители да участват в него.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right