Финал за проект "Млад доброволец" в Главиница

Финал за проект "Млад доброволец" в Главиница

Регион: Главиница Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 298
Финал за проект "Млад доброволец" в Главиница

Заключителната пресконференция по проект "Young Volunteer" ("Млад доброволец") се проведе на 10 февруари в гр.Главиница организирана от местното СУ "Васил Левски" и Фондация "Устойчиво развитие и просперитет". На нея бяха представени резултатите от проекта, доброволческите инициативи и изпълнените дейности.

Проектът, който се финансира по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Румъния-България е на обща стойност 348 921,03 евро.

image

Организаторите на пресконференцията, които са и изпълнители на проекта, благодариха на всички, които взеха участие в инициативата - от младежите от СУ "Васил Левски", Главиница, които поставят началото на по-светло бъдеще, до управата на Община Главиница за непрекъснатата подкрепа и вложените усилия. На кмета на община Главиница - Неждет Джевдет, за отделеното време и прекрасните думи по проекта, на партньорите от Румъния - Асоциация AISSER - Андрей Стоян и Диана Стоян, която представи уеб платформата за доброволци и Теоретичен лицей "Михай Еминеску" от Кълъраш, Румъния.

image

"Горди сме от факта, че чрез дейностите по него, успяхме да създадем доброволческо общество в трансграничната зона и да събудим желанието у младите да правят добро - както за себе си, така и за ближния си - категорични са организаторите. - Този пъзел, който представлява "Млад доброволец", продължава да се разраства - нови частици от него се появяват, но винаги има място за още. Радваме се, че бяхме част от организирането на прекрасните инициативи, от които бяха облагодетелствани над 320 младежи от Румъния и България - но това е само началото. Дейностите по проекта може и да са приключили, но това не означава, че трябва да спрем да бъдем по-добри - грижете се за хората около Вас, помагайте на хората в нужда - нека позитивната енергия на доброволците продължава да зарежда Вас така, както и нас".

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right