ПГСС Ситово реализира ремонт с пари от МОН

ПГСС Ситово реализира ремонт с пари от МОН

Регион: Ситово Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 459
ПГСС Ситово реализира ремонт с пари от МОН

В ПГСС Ситово, което е единственото средно училище в общината, в момента в процес на реализация е проект със средства от МОН за близо 100 хил. лева, които са извън субсидията за издръжка. Парите са поискани за ремонт, който вече е започнал: подменени са вратите с нова дограма, обновяване е предвидено на тоалетните, както и провеждане на наложителен ремонт на покрива - поне на част от него. На два пъти вече след големи бури той е бил повреждан - настилка, ламарини др.

Училището през 2021 година навършва 30 години, а всяка година през м. май провежда свой празник с участието на партньорите в лицето на общината и на местните мандри. В момента в гимназията се учат 95 ученици от общините Ситово, Дулово и Главиница, като 30 от тях са на общежитие. Приемът се осъществява в 6 паралелки по няколко специалности, като най-новата е свързана с т.нар. трайни насаждения (овошки и др.).

Обявено е желание пред МОН от следващата учебна година да има прием и в направление "Пчеларство и бубарство". Както е известно, отглеждането на буби, каквато традиция имаше в Крайдунавска Добруджа през миналия век, е алтернатива на тютюна.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right