Староселци - майстори на червено вино!

Староселци - майстори на червено вино!

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1126
Староселци - майстори на червено вино!

"Вино сладко, гърло гладко" - това е неизменното мото на конкурса за най-добро домашно вино - "Винария Старо село", което се проведе на 8 февруари.

Староселци, които знайно са любители на коняка, са майстори и на виното.

В четвъртото поредно издание на конкурса, организиран от Културната организация "Старо село - живот и традиции", победител е виното на Ангел Друмев Тодоров, следвано от вината на Йорданка Асенова и Радка Георгиева.

image

Тази година "Винария Старо село" се проведе в памет на Йордан Киров. "За нас беше огромна чест, че бе почетен гост на първото ни издание на конкурса - каза при откриването председателят на Култураната организация Цветанка Николова. - Твоето име няма да стигне забрава. Староселец по кръв и по душа! Доказал се, всепризнат Цар на лозята и майстор на вината. Мераклия, тертиплия, който остави след себе си дълбока диря.

За един живот живян достойно! С огромен принос към староселската история казваме - Вечна памет и Поклон!". Николова връчи на внука на Йордан Киров, който носи и неговото име, паметен плакет.

Първоначално замислен като конкурс за най-добро вино, благодарение на колоритните участници, той се превърна в истински празник, преплел традиция и майсторлък във винопроизводство.

image

Квалитетни староселски майстори показаха възможностите си в категория Червено вино - приготвено по тайни рецепти, предавани от поколение на поколение..

Присъстващите видяха как три млади моми - Глория, Теодорина и Петя, тъпчат грозде в джибър, а младите момци Мартин и Ангел го напиват.

За доброто настроение на всички, песни за Трифон Зарезан изпълни Вокалната група на Пенсионерския клуб.

Победителите ще имат възможност да представят селото на предстоящата общинска Винария, която ще се проведе на 15 февруари в Тутракан.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right