Учете децата да обичат книгите

Учете децата да обичат книгите

Регион: Тутракан Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 432
Учете децата да обичат книгите

Навършиха се 100 години от рождението на поетесата Леда Милева - автор на любимото на всички деца стихотворение "Зайченцето бяло". По този повод "Детски отдел" на библиотеката при НЧ "Н.Й.Вапцаров-1873" - Тутракан организира в Детска градина "Славянка" литературно утро с децата от всички групи.

Участие взеха читателите на библиотеката и възпитаници на детското заведение - Никол Атанасова и Йоанна Иванова, които прочетоха прекрасните приказки "Работната мецана" и "Бяла приказка", задаваха гатанки от Леда Милева, а библиотекарят Стефка Капинчева разказа на малчуганите за приказките - какво научаваме от тях, прочете им и хумористични стихотворения.

image

За всички присъстващи, срещата с творчеството на Леда Милева беше много интересно и забавно.

С детските стихове и приказки на писателката са отраснали не едно поколение българи. "Иска ми се стихотворенията, които пиша, да направят децата мъничко по-умни, по-честни, по-добри. Да им дават сили за борба срещу грозното, за да побеждава красотата... Научете децата от малки да запомнят, че не е толкова важно колко книги са прочели, а какво са научили от тях" - думи на Леда Милева.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right