КПКОНПИ спечели дело само на хартия, УЖ прибира 400 коли, които се оказаха в Румъния

КПКОНПИ спечели дело само на хартия, УЖ прибира 400 коли, които се оказаха в Румъния

Регион: България Категория: Анализи,Крими Публикувано: Прегледи: 1388
КПКОНПИ спечели дело само на хартия, УЖ прибира 400 коли, които се оказаха в Румъния

КПКОНПИ постигна поредния си "грандиозен" успех, по дело в Окръжен съд Силистра, който се оказва обаче само по документи, коментира сайта Фрог Нюз.

"Странно защо, на сайта на Комисията липсва информация за конкретния случай, макар и по закон да са длъжни да публикуват всички определения и решения на съдилищата. Предполагаме, че този пропуск се дължи на координацията в Комисията или по-скоро с липсата й.", размахват пръст от медията.

За какво става дума- на 07.02.2020 г. с решение на Силистренски окръжен съд по г.д. № 143/2019 г. са отнети в полза на държавата, забележете 170 автомобила, собственост на някой си С.Г.Г. и още 188 автомобила от фирма. Отнети са в полза на държавата и общо 497 334 лева, които са от продажбата на още 94 автомобила.

На практика са отнети 358 автомобила, управлявани и платени от румънски граждани. Става дума за т.н. " Румънска врътка".

Тази далавера върлува от години в крайдунавските градове, където румънци масово купуват автомобили с българска регистрация на физически и юридически лица и си ги карат в Румъния. Така съседите ни спестяват от високите мита и данъци за стари чуждестранни марки автомобили. Все пак Румъния е производител на Дачия и хората си пазят родното производство. Делото е заведено по времето на станалия известен шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

От фрог са направили проучване на съдебната практика и са намерили още две дела, по които са "отнети" общо 177 автомобила по същата схема / г.д. 213/2012 г. и 288/2012 г. на Видински окръжен съд/.

И задават въпроса: "как тези общо 535 автомобила, които са в Румъния и същите са платени от румънски граждани ще бъдат прибрани от НАП, която по закон трябва да събира отнетото от КПКОНПИ имущество?"

Комисията за пореден път ще отчете грандиозен успех, смятат те.

Фрог Нюз от няколко години информира за дела, спечелени от Комисията с раздути искове, формирани от пари, преминали през сметки или от продадени коли и имоти, които според тях ще си останат само статистика в доклади и хвалби пред Европа.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right