Служители на "Фазерлес" подмениха личните си документи без да напускат работното си място

Служители на "Фазерлес" подмениха личните си документи без да напускат работното си място

Регион: Силистра Категория: Технологии Публикувано: Прегледи: 1461
Служители на "Фазерлес" подмениха личните си документи без да напускат работното си място

На снимките: Служителите в сектор "Български документи за самоличност" Николинка Петкова и Стоян Русинов

Близо 70 работници от силистренската фирма "Фазерлес" ще подменят документите си за самоличност, без да напускат работните си места. Това стана възможно, след като служители на сектор "Български документи за самоличност" при ОДМВР-Силистра с мобилна техника разкриха временен пункт за приемане на заявления за издаване на лични карти и паспорти в предприятието. Според началника на сектора Ганка Георгиева така се улеснява административното обслужване и се пести време на гражданите, които се ползват от услугата в работно време, без да посещават Паспортната служба или гишетата в районните управления.

image

След депозирана заявка в деловодството на ОДМВР-Силистра заявленията на пожелалите да подменят личните си документи се разпечатват предварително от информационната система на МВР, а на място се извършва само проверка и евентуална корекция на съдържащите се във формуляра данни. С помощта на мобилна станция става снемането на биометричните данни - фотографиране, подпис и пръстов отпечатък, а заплащането на необходимите такси също се извършва на място чрез ПОС терминално устройство на сектора. Така процесът се съкращава, а обслужването на едно лице се извършва за кратко време.

image

Още през ноември м.г. ОДМВР-Силистра предприе специални организационни мерки заради очакваното натоварване в административното обслужване през 2020 г., особено през летните месеци. До края на месец март административните ръководители и кметовете на общини и малки населени места могат да се възползват от възможността за организиран прием на заявления за подмяна на лични документи, включително и чрез мобилна станция, след депозирана писмена заявка. За повече информация - телефони 086 886201 и 086 886229.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари