ВАЖНО! Ето каква е пътната обстановка в област Силистра

ВАЖНО! Ето каква е пътната обстановка в област Силистра

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 478
ВАЖНО! Ето каква е пътната обстановка в област Силистра

Снимка: Георги Марков. Изображението е защитен обект съгласно ЗАПСП. Използването му без разрешение на автора е забранено!

По информация от Областно пътно управление Силистра: нормализирана е обстановката по републиканската пътна мрежа в почти цялата област: възможно е движение за всички видове МПС от Силистра за Русе, Добрич/Варна и Шумен. Единствено за Разград (и през трите възможности - Старо село, Стефан Караджа и Дулово/Исперих) - движение на МПС само в силистренската част на направлението.

Обстановката в общините Силистра, Дулово, Тутракан, Алфатар, Кайнарджа и Главиница:

- Силистра: пътната обстановка в община Силистра се нормализира. Според дежурния ОМП към 9 ч. е възстановено движението при зимни условия по републиканската пътна мрежа на автобуси от и за Силистра. В график се движат всички автобуси за Русе, Добрич, Разград и Шумен. Частично в с. Смилец няма ток . Затворен остава пътят към селата Професор Иширково и Казимир, но се почиства и в момента. Има закъсал тежкотоварен камион в района на Керамичната по пътя Калипетрово - Силистра. На място е специализирана техника и помощ. Продължава опесъчаването в града. Почистването и на по малките улици в града продължава. Проблем са неправилно спрели и паркирани автомобили, заради които почистващите машини не могат да преминават.

- Дулово: проблемна пътна отсечка остава между селата Овен и Черник, както и между Межден и Върбино. Според информацията при дежурния в общината в населените места има ток и вода.

- Тутракан: След обилните снегонавявания в предходните два дни, днес в община Тутракан е спокойно. Всички междуселищни пътища са отворени за движение при зимни условия. Продължава работата по тяхното разширяване. Разчистват се второстепенните улици в Тутракан, а главните от тях се опесъчават. Възстановено е движението на всички автобуси, информираха от Автогара Тутракан - за Варна, Силистра и Русе. Ток няма само в половината от село Варненци (идва от далекопровод от Кубрат).

- Главиница: възстаяновен, но стеснен е пътят между селата Зафирово и Сокол, а все още затворен е пътят между Главиница и село Черногор. Част от града е без ток, както и проблем с електрозахранването - в селата Зебил, Листец и Вълкан.

- Алфатар: има ток и вода; отворени пътищата до Цар Асен и Чуковец, в момента продължава работата в направленията Бистра, Кутловица и Васил Левски.

- Кайнарджа: в условия на относително слаб снеговалеж и неголяма снежна покривка - възстановени пътища и ел. захранване; проблем с водата се е появил в селата Посев, Краново и Голеш.

Предупреждение: в област Силистра днес към 17 ч. се очаква нов снеговалеж със средна интензивност!

----

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - щракайте бързо с телефона и пращайте до "ПОРТАЛ СИЛИСТРА". За всеки публикуван сигнал ще получавате по 5 лв. Повече сигнали = повече пари! Нашите редактори ще прегледат изпратеното, а при нужда ще се свържат с Вас за повече подробности.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right