Общинага залага 50 хил. лева за театрите в града

Общинага залага 50 хил. лева за театрите в града

Регион: Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 884
Общинага залага 50 хил. лева за театрите в града

50 хил. лева под формата на "трансфер" залага община Силистра в бюджета си за 2011 година за "подпомагане" на двата държавни театъра в града - Драматичен и Куклен, стана ясно при обсъждането на "рамката" му в постоянните комисии на Общински съвет - Силистра. Бюджетът е главна точка в предстощия дневен ред на заседанието на местните парламентаристи, насрочено за 17 февруари.

До края на м. март драматичният театър трябва да докаже как оперира с делегирания си бюджет, отпуснат от Министерството на културата, за да бъде база за следваща субсидия, личи от правилата, заложени за работата му.

4-ма са уволнените актьори от трупата му, които в момента водят дела в Районен съд - Силистра, с твърдението, че са съкратени неправомерно, като трима от тях оспорват правото си и по "синдикална линия".

"Щръклица" на ПАНЧО ПАНЧЕВ бе премиерата на първата за този сезон пиеса при "драматиците", като в ролите влязоха актьори, назначени за организатор, гримьор и пи-ар. "Звездуално пътешествие", сътворена от ТЕОДОРА ПОПОВА, е тазгодишната премиера - прощъпулник на "куклениците".

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky