Кметът на Община Дулово д-р Юксел Ахмед с късно вечерно обръщение към жителите на общината

Кметът на Община Дулово д-р Юксел Ахмед с късно вечерно обръщение към жителите на общината

Регион: Дулово Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 5365
Кметът на Община Дулово д-р Юксел Ахмед с късно вечерно обръщение към жителите на общината

На снимката: д-р Юксел Ахмед, кмет на община Дулово. Снимка: Георги Марков. Изображението е защитен обект съгласно ЗАПСП. Използването му без разрешение на автора е забранено!

След скандала, който се разрази днес на първата за годината сесия на общинския съвет в Дулово, малко след 20:30 часа, кметът на общината д-р Юксел Ахмед използва личния си профил във Фейсбук, за да се обърне към жителите на общината. Публикуваме го без редакторска намеса.

Уважаеми жители на община Дулово, дължа Ви обяснение за своето поведение на днешната сесия на Общински съвет.

Изминаха повече от три месеца от местните избори, на които избирателите на общината решиха кой да я управлява. В началото на своята работа и двете групи общински съветници - тези на ДПС и ГЕРБ заявиха, че единствената партия за всички тях е община Дулово и нейните жители.

Въпреки това политическите страсти явно продължават да бушуват в част от тях - в тези, които още не са се примирили със загубата.

За съжаление днес станахме свидетели на това как беше саботирана работата на местния законодателен орган по чисто политически подбуди, което ще доведе до затруднение и за жителите на общината.

На днешната сесия след гласуването на дневния ред и приети няколко докладни се стигна до първата точка, която бе отхвърлена от мнозинството на ДПС в Съвета - "Одобряване общата численост и структура на Общинската администрация в община Дулово" . Мотивите на мнозинството бяха, че не са представени длъжностните характеристики на служителите на администрацията, което в правомощията изключително на кмета.

Резултатът от това гласуване ще е, че кметските наместници в общината ще останат без трудовите си възнаграждения.

След като се стигна до точката за приемане на Бюджет 2020 на община Дулово, при което председателката на Съвета Невхис Мустафа зачете политическа декларация, с което наруши Правилника на Съвета, за което тя самата си призна и заяви, при това нееднократно, че ще си понесе отговорността за това.

Така тя не само погази правилата на институцията, но и принципите, които декларира след избирането си - да работи демократично, прозрачно и диалогично.

Г-жа Мустафа призова без мотиви съветниците да не подкрепят приемането на бюджета, както и да направи каквито и да е алтернативни предложения.

Чашата на търпението ми преля, когато г-жа Невхис Мустафа си позволи и лични нападки срещу мен като кмет и екипа ми.

Напускането ми на Общински съвет - Дулово бе в знак на протест срещу конфронтационното и непродуктивно поведение на общинските съветници от ДПС и председателя на Съвета.

Всички сме тук, за да работим за благото на жителите на община Дулово. В предишните ми два мандата като кмет доказах, че работя добре с всички, които мислят за бъдещето на общината и доброто на хората.

Искам да уверя всички жители на община Дулово, че няма да позволя никой да ги дели нито на етническа, нито на политическа или друга основа, а ще продължавам да работя за благото на всички!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right