4-ма фолклористи от Силистра на Бабинден в Швейцария

4-ма фолклористи от Силистра на Бабинден в Швейцария

Регион: Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 693
4-ма фолклористи от Силистра на Бабинден в Швейцария

Силистренци от различни поколения се включиха миналата година по това време в първия по рода си празник, посветен на Бабинден, проведен в Швейцария - в град Морж (Morgue), намиращ се на 10 км от град Лозана, което във френската част на страната със статут на конфедерация. Тази година 4-ма от тях отново в рамките на няколко дни, този път с участието на "Ева квартет", предизвикват възхищение към българския фолклор.

В събота бе курсът по народни танци, вкл. с участието на техни небългарски любители. В неделния ден е самият празник, един от най-атрактивните в празничцния ни календар. Кои са силистренците, благодарение на които става възможен този български празник: Димитър Богданов - възпитаник на ДФФ "Добруджанче", Иван Иванов - възпитаник на ТА "Добруджа", Велико Великов от Музикална школа "Великов" Силистра и Димитър Гугов (гъдулар от Страсбург), завършил СУ "Н. Вапцаров" и наскоро изнесъл великолепен концерт в салона на същото училище заедно със свои партньоли от Франция и Монголия.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right