Девойките на БК "Доростол" започват ударно 2020 година с победа

Девойките на БК "Доростол" започват ударно 2020 година с победа

Регион: Силистра Категория: Спорт Публикувано: Прегледи: 602
Девойките на БК "Доростол" започват ударно 2020 година с победа

В град Варна бе поредният от програмата и първи за годината зонален турнир по баскетбол за девойки. Отборът на Баскетболен клуб "Доростол" Силистра победи БК "Черно море-Одесос" Варна със 71:62. Треньорката Росица Тодорова: "Момичетата играха изключително мобилизирани, с огромно желание за победа и постигнаха висок процент на вкарани стрелби от средно и далечно разстояние. Едно голямо "Браво!" на целия отбор".

Преди няколко дни заедно със Светлана Тодорова - водач на отборите в мъжкия "профил", двете треньорки бяха в черноморската столица, където бе теглен жребий за турнирите в различните възрастови групи в пролетната част на програмата, която още не публикувана на страницата на БФБ, вкл. домакинските срещи в зала "Дръстър", където вече отоплението е на газ, остава да стане ясно как клубът ще се оправя с разходите.

Резултатите до момента според сайта на БФБ накратко: до тук в мъжкия "профил" в 3 от възрастовите групи "Доростол" е пръв, а в една е на трето място; в "женския: - по едно първо, второ и четвърто места. В I дивизия "Региони Добруджа и Мизия" за момчета (16) - "Доростол" е първи с 6 победи от есента при общо 7 отбора в дивизията. Със същия актив силистренските баскетболисти са №1 и в Елитна група за момчета (14) Североизток (4 отбора). "Доростол" води в класирането и в Регион "Добруджа" група B за момчета (12), в която са 5 отбора. И в трите възрастови групи силистренци са без загуба.ЕВ Елитна група "Изток" за юноши (19) отборът на бК "Доростол" е на трето място след БК "Черно море Тича" Варна и БК "Тунджа" Ямбол.

В женския профил. След изиграни 7 мача, включително и първия за годината във Варна, отборът на БК "Доростол" девойки (19) в Регион "Добруджа" е на второ място след БК "Черно море Одесос" (общо 6 отбора). При девойки (16) - четвърто място; при момичета (14) - първо място.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right