" Работилница за родители- да пораснем заедно" в Община Дулово

" Работилница за родители- да пораснем заедно" в Община Дулово

Регион: Дулово Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 322
" Работилница за родители- да пораснем заедно" в Община Дулово

Община Дулово осъществява програма с UNICEF "Работилница за родители - да пораснем заедно", съобщиха от общината.

В продължение на три години Община Дулово, съвместно с UNICEF и екипа на Центъра за обществена подкрепа в Дулово, ще предложи на родителите в града по 14 "работилници". Дългосрочната цел на тази програма е да създаде устойчив модел за подкрепа на родители на малки деца на възраст до 4 години. В основата на програмата са залегнали съвременните разбирания за развитието на детето през периода на най-ранното детство и ролята на родителите и семейната среда за разгръщане на потенциала на детската личност, каза управителят на Центъра за обществена подкрепа Магдалена Панева.

Програмата е универсална. Насочена е към всички родители, като им осигурява възможност да споделят своя опит с отглеждането и общуването с най-малките деца, както и да разширят познанията си за детското развитие и психологически потребности в най-ранното детство. Темите, които се обсъждат по време на сесиите, включват емоционалното, социалното и интелектуалното развитие на детето, подкрепата за самостоятелност и стимулиране на ранното учене при малките деца. Семинарите се провеждат веднъж седмично в удобно за родителите време. Целта е всеки да намери сам най- доброто решение за своето дете. Вече са проведени 4 "работилници" и предстои да се проведат още 10 с първата група родители, чиито деца са на възраст 4 години.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right