Мирослав Миткин с поредна победа по стрелба с лък

Мирослав Миткин с поредна победа по стрелба с лък

Регион: Силистра Категория: Спорт Публикувано: Прегледи: 1070
Мирослав Миткин с поредна победа по стрелба с лък

Мирослав Миткин от СК "Динамикс" Силистра стана пръв при младежите в дисциплина "компаунд" на турнира по стрелба с лък "Дунавски стрели" в град Русе (11-12.01.2020). Това е поредната му победа в неговата възрастова група. Има и няколко призови класирания, вкл. и титли, и в отборните надпревари на държавни първенства (заедно със световния шампион Явор Христов и с д-р Драгомир Драганов).

На снимката е с баща си инж. Мирослав Миткин, който също участва в състезания по стрелба с лък, както и още по-успешно в турнири по стрелба с пушка в дисциплина "скийт" (Миткин старши в миналото бе председател на ЛРД "Сокол 1" Силистра). Пламена Миткина е друг представител на фамилията в стрелбата с лък, която дълги години бе член на националния отбор на България.

На състезаващия се за Силистра Явор Христов България дължи най-големия си успех в този олимпийски спорт (световна титла през 2009 г. в Полша в oисциплината "рекърв"). Сред другите му големи успехи същата година, този път с участие на представител на фамилия Миткини (Пламена), е победата ва състезание в Сърбия на смесения ни отбор. Миткина бе и треньор на националния отбор за олимпиадата в Лондон през 2012 г.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right