Сухи пътища в област Силистра, прогноза за времето през януари

Сухи пътища в област Силистра, прогноза за времето през януари

Регион: България Категория: Анализи Публикувано: Прегледи: 1015
Сухи пътища в област Силистра, прогноза за времето през януари

Снимката е илюстративна!

На 30.12. пътищата в област Силистра са нормално проходими в трите основни направления - за Шумен, Русе и Добрич/Варна, съобщават от ОПУ Силистра. Единствено навявания има в района Главан - Богорово, предвид източния вятър, който се очаква да достигне днес по обед до 11-15 метра в секунда. Благодарение на изсипаната вчера сол, в останалите участъци някъде пътищата са дори сухи.

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ЯНУАРИ 2020 Г.

(Красимир Стоев - синоптик в НИМХ)

Тази година през януари се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата, която в Северна България и високите полета е между минус 3 и 0°, по Черноморието, в Горнотракийската низина и долината на р. Струма - от 0 до 3° а в планинските райони - между минус 8 и минус 3°. Месечната сума на валежите ще бъде около и под нормата, която е между 30 и 60 л/кв.м, в планините и най-южните райони - между 60 и 110 л/кв.м. Най-ниските температури през януари ще бъдат между минус 15° и минус 10°, по Черноморието - около минус 5°, а най-високите - между 10° и 15°.

През първото десетдневие на януари динамиката на атмосферните процеси ще бъде повишена. В началото на месеца от север ще нахлува студен въздух и ще застудее още. На места ще превали слаб сняг. Към 3-4.01. се очаква повишение на температурите. Ще има разкъсана облачност, на места и до слънчево. В средата на десетдневието от север ще нахлуе студен въздух и температурите ще се понижат. На места ще превали слабо, предимно сняг. В края на десетдневието се повишава вероятността за валежи и за понижение на температурите.

През първите дни от второто десетдневие ще се създаде валежна обстановка. От север ще нахлува студен въздух и в по-голямата част от страната ще вали сняг и ще се образува снежна покривка. В средата на периода валежите ще спрат и до края на десетдневието валежи не се очакват. През третото десетдневие температурите ще бъдат близки до обичайните. Около 22-25.01. и в края на месеца ще има валежи предимно от сняг.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари