Започва ремонтът на Републиканския път Силистра - Шумен

Започва ремонтът на Републиканския път Силистра - Шумен

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 319
Започва ремонтът на Републиканския път Силистра - Шумен

Започва ремонтът на републиканския път Силистра - Шумен. Официалното начало на дейностите по най-големия проект по програма "Транзитни пътища" V на близо 107 - километровия участък на ЛОТ 5 Път I-7 гр. Силистра - гр. Шумен" ще бъде дадено утре - 25 август 2011 г. (четвъртък) от 15:00 ч. в шуменското село Венец.

Изпълните на обекта е Пътинженерингстрой - Т" ЕАД гр. Търговище.

Финансирането се осигурява от 2 източника - 65% от Европейска инвестиционна банка и 35% - от Републиканския бюджет. В церемонията се очаква да участва министър-председателят на Р България Бойко Борисов, придружаван от вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и от министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

Сред гостите на събитието ще бъдат и народни представители от Силистра и Шумен, областният управител Силистра - д-р Владимир Янков, членове на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" и на фирмата-изпълнител, представители на местната власти в двете области и др.

Обектът включва рехабилитация и частична реконструкция на 106, 767 км от път I-7. Пътят представлява не само важна връзка между градовете Шумен и Силистра и граничен контролно-пропускателен пункт към Румъния, но обслужва както национален, така и международен трафик в посока Север - Юг.

Рехабилитацията ще се осъществи в два подучастъка:

Подучастък 1 - от км 1+773 до км 56 +832

Подучастък 2 - от км 56+832 до км 108 +540

Подучастък 1 започва от края на регулацията на гр. Силистра, а краят му е на границата на областите Силистра и Шумен (при км 56 +832). Той е изцяло на територията на област Силистра. Пътят преминава през гр. Алфатар, с.Черковна и гр. Дулово.

Предвижда се изграждането на нови трасета, кръгово кръстовище (при км 9+200) и реконструкцията на три 20-киловолтови далекопровода. Подучастък 2 започва от км 56+832, а краят му е при км 108+540. Намира се на територията на област Шумен.

Целта на проекта е да бъдат подобрени транспортно-експлоатационните качества и носимоспособност на настилката. Това ще допринесе за безопасността на движението, за комфортно пътуване и добро отводняване на пътните участъци в условията на повишена интензивност на транспортния поток.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари