Деца сами боядисаха детската си площадка, изкараха ги гербаджии

Деца сами боядисаха детската си площадка, изкараха ги гербаджии

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1607
Деца сами боядисаха детската си площадка, изкараха ги гербаджии

Хлапетата търсят добър човек, който да им подари 2 кубика пясък

Малчугани от Силистра сами събраха помежду си пари и ремонтираха и боядисаха детската си площадка. Тя се намира в междублоковото пространство около улиците "Петър Мутафчиев" и "Стамболийски", срещу сградата на болничната администрация. Главният инициатор е шестокласникът Петър Урумов, разказаха свидетели на доброволческата инициатива.

Помогнали му много деца от квартала, но най-активните били Десислав Тодоров, Владислав Стефанов, Мартин Иванов, Мартин Савов, Анатоли Живков. На инициативния Пешо му писнало да гледа олющените и мръсни люлки, пързалки и пейки и преди двадесетина дни той споделил идеята си с комшийчетата си. За няколко дни те успели да съберат сумата от около 25 лева, отделяйки от джобните си пари. Някои родители също се включили финансово и "логистично" в благородното начинание. Купили боя, четки и валяци, а метлите донесли от дома. За има-няма два дни любимото място за игра на децата придобило съвсем друг вид.

image

Преди около 15 години тук бил правен ремонт на детските съоръжения, разказаха жители на квартала. Това лято градинката и местата за отдих и забавления отново били боядисани, изметени и почистени. Седем пейки, катерушка, люлки и пързалка блеснали, боядисани във всички цветове на дъгата. От бутилки за минерална вода измайсторили кошчета за боклук, които всяка сутрин проверяват и изхвърлят. От първолаци до десетокласници работили, дори и тригодишният Боянчо Савов се включил, за да могат да почиват по-пълноценно през лятната ваканция. А и не само те. Хората от третата възраст, които живеят в квартала и наглеждат внуците си, също са доволни от направеното и са помогнали с каквото могат.

Е, имало и такива, които странно защо, негодували от детската инициатива. "Една жена каза, че сме били гербаджии и затова сме правили това", сподели недоумяващо Петър. Като истински детски домоуправител той вече следи направеното да се запази. Най-нахални били собствениците на кучета, които ги разхождали в тревните площи и пясъчника, където домашните любимци вършели и другата работа. Пешо им правел им забележки, но...

Благоустроеното място вече привлича деца и от другите квартали. Под дебелите сенки на липите среща си дават вече над 30 силистренчета. Но, според Пешо, работата не е довършена. Искрена е молбата на малките граждани на Силистра някой да им подари 2 кубика пясък за пясъчника. Също така те молят за съдействие по ремонта и пускането на чешмичката в двора, а и окосяването на буренака около детската площадка.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right