Силистренци предават днес подписката против шистовия газ

Силистренци предават днес подписката против шистовия газ

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1226
Силистренци предават днес подписката против шистовия газ

снимка: Христо Христов

Днес във Варна публично ще бъдат връчени подписките против проучванията и добиването на шистов газ на територията на Североизточна България. Те ще бъдат предадени на Душана Здравкова от д-р Веско Димов-Председател на Инициативния комитет за Североизточна България. По предварителна информация ще присъстват представители на областите Добрич, Шумен, Варна и Силистра.

Припомняме, че само в Силистра бяха събрани над 3 000 подписа. В продължение на три дни бяха извършвани и прожекции на откъси от филма на Джош Фокс "Газланд". Кадрите, документират в подробности екологичните опустошения при извършването на проучване и добив на шистов газ. Прожекциите бяха наблюдавани от над 500 души, а инициатори на акцията са младите хора от създадената във Фейсбук група - "За една по-красива и чиста Силистра".

Проведена бе и анкета на сайта на "Порталът на Силистра". Резултатите показват, че срещу проучванията и добива на шистов газ са 79 % от гласувалите 123-а души. 12 % пък имат нужда от допълнителна информация, за да изградят мнението си. Шестима пък са "За" присъствието на "Шеврон", което прави 5 % от участниците в анкетата.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right