В Калипетрово със софра отблязват асфалтирана улица

В Калипетрово със софра отблязват асфалтирана улица

Регион: Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 1769
В Калипетрово със софра отблязват асфалтирана улица

С. Калипетрово. Късна юлска вечер. Още не е време за комари. Къщната работа е привършена, животните - доколкото ги има в тнар. заден двор - прибрани. Време е за веселба. Но не за кръщавка, седянка, именуване, годеж и тям подобни традиционни ритуали, за които обикновено се подготвя богата трапеза - при възможност, или на принципа "колкото - толкова".

А за....честване на първото от 40 години насам асфалтиране на ул. "Добро поле". Повод за празнуване. Акцията е резултат, твърдят живеещите на улицата, от подадена жалба, уважена от общината и реализирана като тяхно желание.

Над 40 км е пътната мрежа в село Калипетрово, по данни от бивши кметове, изписали през годините тонове мастило, за да се жалят в предишни мандати. Е, най-после е дошъл ред на някой и друг километър да се види в нова премяна.

(По профила на Иванка Николова и във връзка с нейна покана за присъствие и отразяване)

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right