Идат дъжд, студ и силен вятър - оранжев код в 17 области утре

Идат дъжд, студ и силен вятър - оранжев код в 17 области утре

Регион: България Категория: Анализи Публикувано: Прегледи: 1317
Идат дъжд, студ и силен вятър - оранжев код в 17 области утре

Оранжев код е обявен за 7 октомври за област Търговище, съобщават от областната управа в града. Предупреждението за влошаване на времето със силни ветрове и обилни валежи е от Националния оперативен център на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" /ГДПБЗН-МВР/.

В Националния оперативен център на ГДПБЗН-МВР е постъпила прогноза от НИМХ-БАН за опасни явления, обилни валежи, съпроводени с ниски температури, образуване на снежна покривка във високите части и силни ветрове.

В прогнозата за събота е обявен оранжев код за областите: Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали и жълт код за други осем области.

Във връзка с това и в съответствие с правомощията на областните управители, определени от Закона за защита при бедствия, те са информирани за прогнозата за времето през следващите два дни и предупредени за предприемане на допълнителни мерки.

Дадени са указания на териториалните структури ГДПБЗН-МВР за повишаване на готовността за действие при възникване на извънредни ситуации, допълват от пресслужбата на областния управител Митко Стайков.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right