Ти избираш кой да ръководи Европа

Ти избираш кой да ръководи Европа

Регион: Силистра Категория: Личен коментар Публикувано: Прегледи: 1865
Ти избираш кой да ръководи Европа

Секретарят на Община Силистра г-н Ростислав Павлов и директор дирекция "Обща администрация" Мирослава Червенкова участваха в информационен семинар по повод предстоящите избори за Европейски парламент, който се проведе на 20 и 21 март 2014 година в Дома на Европа в София. Събитието се организира от Информационното бюро на Европейския парламент в партньорство с Асоциацията на специалистите по комуникации в общините (АСКО).

Целта на обучението е максимално добрата информираност на всички граждани относно значението, функциите на Европейския парламент и определящата роля на депутатите при формирането на различни политики за изграждането на Европа.

На проведения през изминалата седмица семинар бяха представени дейностите на Европейския парламент и инициативите на Информационното бюро за България. В двата обучителни дни бе представена в детайли и информационната кампания за изборите, която навлезе в третата си фаза - популяризиране на датите за изборите (25 май за България).

"Действай. Съдействай. Въздействай" гласи едно от посланията на информационната кампания на Европейския парламент, която започна още през миналата 2013 година. Целта е да се привлече вниманието на гражданите към факта, че в техните ръце е властта да определят бъдещето на Европа като гласуват на изборите. Решенията на Европейския парламент определят бъдещото развитие на ЕС и влияят върху живота на всеки един гражданин. Кампанията е институционална, надпартийна и политически неутрална.

За първи път, съгласно новите правила, председателството на Европейската комисия зависи пряко от изборите за Европейски парламент. Ръководителите на европейските страни ще трябва да вземат предвид резултатите от изборите, за да предложат кандидат за председател на Европейската комисия. Новият председател ще бъде избиран от Европейския парламент с подкрепата на политическото мнозинство. Вотът на гражданите ще бъде определящ и за избора председател на Европейската комисия.

Информационната кампания ще продължи и след провеждането на изборите, с представянето на новия състав на европейските институции.

През настоящата седмица, на пл. "Свобода" в гр. Силистра ще бъдат раздавани информационни материали за предстоящите избори за Европейски парламент на 25 май 2014 година.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky