Лиляна Николова: От Дунава до Пирина на крилете на песента заедно със силистренеца Йордан Марков

Лиляна Николова: От Дунава до Пирина на крилете на песента заедно със силистренеца Йордан Марков

Регион: Силистра Категория: Личен коментар Публикувано: Прегледи: 1099
Лиляна Николова: От Дунава до Пирина на крилете на песента заедно със силистренеца Йордан Марков

Щом имаме "верни приятели" - това са част от посланията на песните на Йордан Марков, писани за Пирин фолк - Сандански 2011 - 2013 г. Те му донесоха най-голямото признание - "Наградата на публиката", най-точния и безпристрастен критерий за одобрение. За трета поредна година силистренското момче, вече студент в Държавната музикална академия, участва в този известен и престижен фестивал на балканската песен. А песните му са такива, че оставят спомен, могат да се запеят и впечатляват с интелигентност и прецизност на изпълнение, както и с присъствие на сцената. Затова одобрението на публиката не закъснява. В годините на участие в този фестивал Данчо е неизменно подкрепян от свои приятели, фенове и близки, които преодоляват разстоянието от Силистра, София, Ботевград и др. градове до южния и топъл Сандански, за да са с него в летния театър през фестивалните дни.

Песента и приятелството ги свързва - голяма част от неговата агитка са съученици и учители от неговото училище - СОУ "Н. Й. Вапцаров" - Силистра, които го аплодират искрено. От Дунав при Силистра до Санданска Бистрица при Свети Врач знаят за импровизираната фен група на Йордан Марков - с плакати, тениски, постери, дори с палатков лагер и трасперант под чинарите. "Винарна", "Завръщане", "Шапка ти свалям,любов", "Да имаш приятели" - това са песни, които дават сериозна заявка да са част от златния фонд на Пирин фолк. "Талантът е способността да вярваш в успеха", казва Джон Ленън. Това е нашето послание към Йордан Марков - ние вярваме в неговия успех, подкрепяме го и му го пожелаваме!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари