Тръгва новата лотария за US зелени карти

Тръгва новата лотария за US зелени карти

Регион: България Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 2113
Тръгва новата лотария за US зелени карти

Посолството на САЩ в София обяви началото на Програмата за разнообразяване на имигрантския поток за 2014 г., позната още като лотарията "Зелена карта". Електронните формуляри за участие трябва да бъдат подадени по интернет в периода от 19 ч българско време на 2 октомври 2012 г. до 19 ч на 3 ноември 2012 г.

Кандидатите могат да попълнят електронния формуляр E-DV на адрес www.dvlottery.state.gov. Не се приемат заявки за участие, изпратени по пощата.

Няма такса за попълване на електронния формуляр. След попълването му участниците получават официален номер за потвърждение на регистрацията си. Изключително важно е да запазят този номер поне до 30 юни 2013 г. Единствено чрез него те ще могат да проверят дали са изтеглени в лотарията за 2014 г.

Официална информация за това дали сте избран да продължите участието си в програмата, може да получите на уебсайта на лотарията www.dvlottery.state. gov след 1 май 2013 г. Уведомления до тези, които са изтеглени, няма да бъдат изпращани по електронната или обикновената поща, уточняват от посолството.

От мисията предупреждават още, че всеки получател на писмо или имейл, в който се споменава лотарията "Зелена карта", може да е сигурен, че съобщението е подвеждащо и измамно.

Не се извършва плащане към трета страна в процеса по кандидатстване за виза от лотарията "Зелена карта". Единственото плащане е самата такса за виза, която се плаща в посолството на САЩ. Не съществуват никакви други такси до момента на кандидатстване за виза в посолството.

Всеки, който смята, че е жертва на измама, може да изпрати имейл на следната електронна поща: iv_sofia@state.gov.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right