Личен коментар по нелични въпроси на тема: Пеем си, свиркаме си, шамарим комарите и затягаме коланите

Личен коментар по нелични въпроси на тема: Пеем си, свиркаме си, шамарим комарите и затягаме коланите

Регион: България Категория: Личен коментар Публикувано: Прегледи: 516
Личен коментар по нелични въпроси на тема: Пеем си, свиркаме си, шамарим комарите и затягаме коланите

Докарахме я до т.нар. лятно равноденствие. Криво ляво се дотътрихме до равновесното положение, след което ще усетим омаята на билковия ден - Еньовден, за да хапнем веднага след него петровско пиле. Стига някой Петър или негов адаш счете за необходимо да ни почерпи. Ако не - ще се наредим с купичка и лъжица в ръка за курбан в двора на силистренския храм "Св. св. Петър и Павел". Естествено, след като сме целунали иконата на Константин и Елена, в която е вградена част от честния дървен кръст на Исус Христос, при това дошла отдалече. "

Лятото здраво ни подхвана в менгемето на горещините си, за радост на жътварите. Дано се похвалят с добра реколта и от оня древен лимец, дето не сме били отглеждали от десетки години. За кайсиите тази година си траем, щото няма да има подобаващ урожай, май. Ще вадим от запасите с кайсиева ракия от предишни години, за да се представяме пред знайни и незнайни гости. Ако не достига - комка само за тези, които ни уважават и заслужават. Еликсирът се пие на глътки и хич не е за напиване с него. За тази цел сих има земеделско уийски, да речем.

Иначе, всичката ни е наред, та вече се взираме и в гигантско електронно табло на кръстовището на старата автогара. Възлово място, кой ли не минава през него. За да види това или нова на движеща се цветна картинка с голяма резолюция, и в цял ръст един или друг, готови да революция. Политиците сигурно вече си търсят нови премени, бръснат си брадите и си колосват яките, за да се явят на избори като нови - догодина или по-рано по някое време. Дано ги познаем, току виж сме ги подминали.

Мачове обаче в Силистра на живо няма да гледаме, защото засега устно, а утре - вероятно в писмен вид, ФК "Доростол" ще декларира, че пропуска участието на мъжки тим в "А" областна група. Тъй рече засега дългогодишният топрефер Георги Нарлев, председател на Областния съвет на БФС. Добрата новина е, че "Левски - 96" - Главиница, победител в групата, остава в играта, макар да отказа участие във "В" Североизточната аматьорска група. Който има път към село Белица в района на Тутракан може да наблюдава сегиз тогиз и мачовете на тамошния тим, единствен добруджански представител от поречието на река Дунав в по-горната група. Вай за стадион "Луи Айер", теренът на който гине неполиван. Децата се спъват в съхнещия райграс, а слънцето над тях пече ли пече сърдито на вечната ни недобросъвестност. Подобно на къта вна лекоатлетическата писта, наречена на оф. кандидат Преслав Стоянов. От него еостанал само бюстът на рейнджъра, както и надписът над залата, защото са окрадени до една буквите, изписващи името му.

Дали ще е чиста съвестта на властимащите, дето така я подредиха, че срещу комари държавата ще пръска най-рано в края на юли. Общината вече ръсна против кърлежи подходящата отрова, дано поне от тях се спасим. И все пак умната кой къде полягва, на коя полянка се радва и през какви треви минава. Пътьом към лозе, плаж, парк и т.н. Примерно към новоремонтираната лятна естрада в Дунавския парк, подготвена да посрещне "Парада на изкуствата", предвиден да бъде в Силистра проведен с европейски пари.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари