Хората, които си говорят сами били по-умни от другите

Хората, които си говорят сами били по-умни от другите

Регион: България Категория: Анализи Публикувано: Прегледи: 2049
Хората, които си говорят сами били по-умни от другите

Психолози са установили, че хората, които си говорят сами са по-умни от другите. Масово вярване е, че говоренето сам на себе си е запазена марка на лудите, но се оказва, че същото би могло да важи и за гениите. Учените Гари Лупян и Даниел Суингли забелязали, че някои хора си говорят сами, докато обикалят из супермаркета в търсене на продуктите, които им трябват. Специалистите решили да проведат поредица от експерименти, за да разберат дали да си говориш сам помага на концентрацията.

При единия тест на доброволци били показани снимки на всевъзможни обекти от ежедневието. След това участниците били помолени да намерят един от видяните обекти. На всеки доброволец бил показан лист с името на обекта, който трябва да намери. Това трябвало да стане в пълна тишина. След това, при нов тест с други обекти, била поставена същата задача, но участниците трябвало постоянно да повтарят на глас името на предмета, който търсят. При всичките случаи обектите били намирани по-бързо, когато хората повтаряли как се казва предметът.

Проведен бил и втори експеримент, при който доброволците трябвало да намерят определена стока в магазина. Условията били сходни като при първия тест. В началото хората трябвало да мълчат, докато търсят обекта, а после трябвало да повтарят на глас името. И тук било доказано, че когато човек си говори сам се справя по-добре с поставените задачи.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right