В САЩ изобретиха реактор, който превръща водата в гориво

В САЩ изобретиха реактор, който превръща водата в гориво

Регион: България Категория: Технологии Публикувано: Прегледи: 1667
В САЩ изобретиха реактор, който превръща водата в гориво

Екип от учени и инженери в САЩ успя да създаде нов биореактор. Той може да превръща обикновени изходни елементи (въглероден диоксид, вода и някои други вещества) в 3-метил-1-бутанол, както и в изобутанол, които могат да бъдат използвани като гориво за зареждане на превозни средства.

Реакторът използва електрическа енергия, необходима за получаването на мравчена киселина, която пък на свой ред се използва за суровина, от която, в комбинация с въглероден диоксид, бактерии произвеждат изобутанол и висши алкохоли.

Специално за процеса изследователите създали генно модифициран щам на бактерията Ralstonia eutropha H16. Чрез използването на някои нови гени тя може да произвежда значително повече алкохол от мравчена киселина и въглероден диоксид. Киселината се получава по-ранен етап от често срещани и евтини вещества.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right