Знете ли кои са най-големите врагове на свободата в интернет?

Знете ли кои са най-големите врагове на свободата в интернет?

Регион: България Категория: Технологии Публикувано: Прегледи: 1436
Знете ли кои са най-големите врагове на свободата в интернет?

В момента с пълна сила тече битката за независимостта на световната мрежа. Свободата в интернет доскоро се смяташе за даденост, но това отдавна не е така, дори в държави, които традиционно са смятани за бастиони на демокрацията.

[size=16]1. Забавната индустрия[/size]

Музикалните и филмови компании не одобряват методите, по които работи в момента интернет. Те са ужасени от това, че в мрежата почти всичко е отворено, свободно и безплатно. Затова и опитват да прокарат закони от рода на SOPA и PIPA, с които да ограничат свободата и пиратството, за да увеличат приходите си.

[size=16]2. Правителствата[/size]

Държавните органи на управление са свикнали да имат контрол върху всичко и не харесват изключенията, а точно такова е положението с интернет. Постоянно се измислят нови проектозакони и други методики, чрез които да се позволи цензурирането на информация в мрежата, конфискацията и блокирането на домейни и следенето на интернет потребителите.

[size=16]3. Интернет пиратите[/size]

Нелегалният трансфер на файлове в мрежата носи повече вреди, отколкото ползи. Той дава повод на богатите компании и на политиците да се аргументират в желанието си да цензурират информацията, която до този момент е текла свободно в интернет.

[size=16]4. Киберпрестъпниците[/size]

Още от създаването на световната мрежа в нея се подвизават хора, които имат за цел да печелят на гърба на другите с кражба на информация и измами. Те превръщат интернет в опасно и негостоприемно място.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right