Вече можем да добавяме и врагове във Facebook

Вече можем да добавяме и врагове във Facebook

Регион: България Категория: Технологии Публикувано: Прегледи: 1484
Вече можем да добавяме и врагове във Facebook

Дали приятелите ни във Facebook са ни приятели и в живота е малко вероятно. Или поне не важи за всички. Ако на някои от вас не им дава мира фактът, че сред приятелите ви има хора, които не можете да понасяте, то вече има какво да направите по въпроса. Ново приложение на име EnemyGraph, което ни позволява да маркираме някои от своите приятели като "врагове".

Освен личности, обаче, EnemyGraph ни позволява да маркираме като "врагове" и други неща като храни, продукти, филми или книги. Приложението е разработено от екип към Тексаския университет в Далас, в който участват един професор и двама студенти. Целта на екипа била да създаде продукт, който да предизвика публичен дебат относно природата на Facebook и на социалните медии като цяло.

Професорът Дийн Тери смята, че един от недостатъците на социалните мрежи е наречената от него "наложена доброта". Според него, фактът, че във Facebook има бутон само за харесване, е някакъв вид дискриминация. Целта на Тери била да създаде приложение, което ще ни позволи да оповестяваме и неща,които не харесваме. Той твърди, че употребата на думата "враг" е точно толкова точна, колкото и "приятел", по начина, по който я използват от социалните мрежи.

Тери, освен това, смята, че EnemyGraph може и да е изключително успешен инструмент за маркетинг. Според него всички агенции, правили маркетингови проучвания на базата на социалните мрежи, досега са имали достъп само до това, което членовете им харесват. Сега, обаче, те ще могат да съберат данни и за нещата, които потребителите не харесват.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right