Днес се провежда втори национален протест срещу ACTA

Днес се провежда втори национален протест срещу ACTA

Регион: България Категория: Технологии Публикувано: Прегледи: 1454
Днес се провежда втори национален протест срещу ACTA

Граждани от цялата страна се събират днес на втори национален протест срещу международното споразумение АСТА. Акцията е организирана от инициатива "Не на АСТА" и е част от световната демонстрация, която се провежда днес.

Активистите уточняват, че са доволни от реакцията на правителството, което се оттегли от споразумението, но настояват ратифицирането на договора да бъде окончателно отхвърлено.

Организацията атакува и точка в законопроекта за хазарта, който предстои да влезе на второ четене в Народното събрание. Става въпрос за член 22, алинея първа, точка 13, съгласно която се въвежда задължително предварителен, постоянен и всеобщ контрол и систематичен анализ без съдебно решение върху целия обем на входящ и изходящ трафик на електронната комуникация на всеки български гражданин, с цел установяване на незаконен хазарт в интернет, което е принципно поведение и засяга всеки гражданин.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right