Anonymous заплаши да атакува Facebook на 28 януари

Anonymous заплаши да атакува Facebook на 28 януари

Регион: България Категория: Технологии Публикувано: Прегледи: 1709
Anonymous заплаши да атакува Facebook на 28 януари

Хакерската групировка Anonymous заплаши да атакува социалната мрежа Facebook на 28 януари в знак на протест срещу законопроектите SOPA и PIPA, насочени срещу интернет пиратството.

Припомняне, разглеждането на двата законопроекта беше спряно заради общественото недоволство - англоезичната Уикипедия спря работа за 24 часа, като протестът беше подкрепен и от други големи сайтове.

Ако бъдат приети, SOPA и PIPA, ще дадат възможност на компаниите чрезсъдебни решения да блокират цели сайтове, включващи нелицензирано съдържание, а не само тази част, която е с неуредени права.

През миналата седмица групата Anonymous блокира временно сайтовете на американското правосъдно министерство, ФБР, патентното ведомство на САЩ, асоциациите RIAA и MPAA, музикалните компании BMI и Universal Music. Атаката беше ответна реакция на закриването на един от най-големите в света сайтове за обмен на файлове - megaupload.com, който беше обвинен в нарушаване на авторските права.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right