Личен коментар: Нашата родна "Полиция" ни пази!

Личен коментар: Нашата родна "Полиция" ни пази!

Регион: България Категория: Личен коментар Публикувано: Прегледи: 3136
Личен коментар: Нашата родна "Полиция" ни пази!

Ето как започна всичко.

На 22.12.2011 година аз имах рожден ден. Живея във къща, която е обградена от съседски къщи. В две от тези съседски къщи, в момента няма никой от един-два месеца, а в третата живеят мъж и жена, от които мъжът работи само нощна смяна, а жената е колежка на майка ми (работят на едно място) и тя я предупреди, че ще си празнувам рождения ден (което означава, че ще има силна музика). До тук на практика всичко е добре, никой нямаше възражения.

Сега тук е момента да споделя за техниката, на която слушахме музика. Не е нищо особено обикновен Surround (система за домашно кино) и отделно бас буфер (Megavox).

На 22.12.2011 година, преди 24:00 часа, дойде полицейски патрул, който каза "Намалете музиката". И аз в този момент веднага се досетих кой, може да е извикал полицията - третите ми съседи, които бяха предупредени и съгласни за музиката. Нас ни дели само една стена и точно в нея стая беше музиката и решихме да спреме бас буфера напълно и да изместим Surround-а във вътрешната стая. Извършихме всичко това, даже намалихме музика (тя и преди това не беше усилена до края).

На 23.12.2011 година, между 01:00 - 01:30 часа пак дойде полиция и казаха "Каква е тая силна музика, Ние какво Ви казахме да намалите, кажете на домакина да дойде с лична карта, да му напишем акт". Тези думи, колкото и любезно да звучат, те така ни ги казаха, че направо ни заповядваха. Още тогава те направиха първото си нарушение - влизане в частна собственост без разрешение от когото и да било. Извикаха и моят приятел ДК, отидохме до патрула и единия от полицаите Венцислав Иванов Радев (ВИР) каза на ДК: "Къф си ти е, кой те е викал тебе, я слизай бързо от колата!", ДК отговори "Вашият колега (Теодор Георгиев Николов - ТГН) ме извика." и господин полицай ВИР отговори: "Няма такова нещо, разкарай се от тук!" и моят приятел слезе от патрула, качих се аз. В патрула пак беше ВИР, поиска ми личната карта, започна да я оглежда. Слязохме от колата и ВИР започна нещо да се заяжда (как иначе, нали е полицай и има повече правомощия от нас обикновените хора). Не помня точно тогава, за какво се заяде, защото това се случи много бързо. Искаха да ми сложат белезници и аз викам: "За какво ще ми слагате белезници - заради една музика?!" и ВИР се обади: "Абе на тебе май нещо много ти знае устата а?!!!" и в този момент искаше да ми хване ръката, но аз леко го бутнах назад и казах "Абе как ще ме заключваш ти заради една музика?!" - и в този момент дойде неговия колега ТГН и започнаха да оказват насилие върху мен. Случката се случва на улицата, пред очите на всички гости, които бяха поканени на рождения ми ден, комшиите ми, които живеят срещу нас. Точно пред нас има паркирана кола - червено митсубиши, което беше цялото в сняг, а аз бях по една фланелка и те ме наведоха на капака на колата. Едно че се намокрих целия (от снега, който беше върху колата), огъваха ми ръцете и то много здраво и на всичкото от горе ми блъснаха два или три пъти главата в капака на колата. Закопчаха ме и до такава степен ми стиснаха белезниците, че китките ме боляха. През това време нещо двамата полицаи не можаха да се разбера по между си ВИР и ТГН и извикаха подкрепление (още една полицейска кола). След като дойде втората кола, докато ме закопчаваха, мой друг приятел ЕГ дойде и каза "Закопчейте и мен, доброволно ще се кача в патрула." и единият полицай от новодошлия патрул го хвана за ръката, огъна му я здраво и при вкарването му в полицейската кола го бутна с ръката си по главата нарочно и ЕГ си удари главата в ръба на вратата. До тук всичко беше леко.

Идва частта, в която вече аз и ЕГ сме по патрулите. Аз се возех при ВИР и ТГН, а ЕГ в другата кола с другите двама полицаи (не им помня имената). При мен ТГН шофираше колата, а ВИР се возеше отзад със мен. Докато се возехме ми каза "Ей момченце, много искам да те пребия, но тази униформа ми пречи. Ако още малко ме беше ядосал, щях да те пречукам с униформата!!!". Аз само тъй лекичко се изсмях и нищо не казах. Пътувахме към РПУ Силистра. По пътя исках да му задам един въпрос (на ВИР): "Добре господин полицай, сега заради една музика със нас ще се занимавате два-три часа, а на вън знаете ли в момента колко дилъри се разхождат и продават разни наркотици?!!" - и той каза "Ама ти какво си мислиш, че ние не знаем ли?!!! Даже повечето ги познаваме!" - тук вече аз бях шах и мат. [size=16]Значи нещо, което е легално (музиката) е наказуемо, а забраненото (наркотиците) е позволено....[/size]

Пристигнахме в РПУ Силистра, слязохме от колите и влязохме във фоаето. Мене ме вкараха в стаичката за обяснения, заедно със мен влязоха и двама от полицаите, единият от тях беше ВИР. Не ми задаваха никакви въпроси, след около 5 минути се качихме горе във някакъв друг кабинет. Бяха всичките четирима полицаи от двете коли. Там ни дадоха листа, на които да пишем обяснения. Започнах да пиша, написах около седем-осем реда, изкарах си телефона да снимам, това което съм написал и единия от полицаите (който беше от втория патрул, в който се возеше ЕГ) каза: "Аве ей боклук такъв, какъв си ти че ще снимаш?!!!!" - и веднага ни вземаха листата (моя и на ЕГ) и ми казаха да изтрия снимката, но аз отказах и ме накараха да си изключа телефона (дори и да бях изтрил снимката, щях да направя backup на телефона и снимката пак щеше да си е на мястото). След това почнаха да ни четат извадки от закона, общо взето за това, че сме слушали силно музика и че сме нарушили тишината. После ни дадоха да попълваме декларации, за това дали имаме здравословни или психически проблеми, връчиха ми и акт. Казаха ни, че ще ни задържат за 24 часа. Само дето не разбрах, защо ни закараха в УП Айдемир.

Пристигнахме в УП Айдемир към 03:30 часа (23.12.2011г.). Веднага ни вкараха в "клетката". "Клетката" беше ужасна. Три стени, една решетка, три пейки, от които на две от тях имаше някакви неща за завиване (под някакви неща, искам да Ви кажа това беше по две парчета вата, която вата се използва за облицоване на тонколони), също така имаше и две възгланици. Тези две възглавници (даже не мога да ги нарека възглавници) не приличаха на нищо - сейно за взети от някой казан, даже ако бяха ги взели от казан щяха да са по-чисти.

След като ни вкараха в "клетката", останахме само със полицаите от УП Айдемир: Тони Димитров Тончев (ТДТ) и Мирослав Калинов Иванов (МКИ). Първо извикаха моя приятел ЕГ при тях да опишат какви вещи имаме. След това извикаха мен, а ЕГ го върнаха в "клетката". Накараха ме да изпразня джобовете си, да махна колана си, също така и връзките на кецовете. Описаха вещите ми, върнаха ме в "клетката" и точно като влизам от решетката на "клетката" МКИ ми заби доста здрав шамар по врата. След това МКИ, най - нагло ни попита: "Как е студено ли Ви е?", и ЕГ отговори: "Ем чи да не би да е топло.", и МКИ отвърна: "Еми ако трябва ще се гушкате, не ме интересувате!". След това отиди да поговори нещо със ТДТ и се върна в "клетката", влезе вътре, аз бях седнал на пейката, застана пред мен, изправен и ми каза: "Ти к’во на колега ли ще се скачаш?!! Искаш ли сега да те пребия тука?!!". Аз си замълчах. МКИ излезе от "клетката", заключиха ни и се върна във стаичката си при колегата ТДТ. Аз и ЕГ не сме спали въобще. Може би към 4:00 - 4:30 (не мога да Ви кажа точен час, защото не разполагахме с часовник) или единият полицай или двамата, (незнам със точност, защото ние не ги вижгахме от "клетката") хъркаше. Спеше по време на служба. По - вероятно е да са спали и двамата, защото по едно време нещо ги търсиха по станцията, но никой от тях не отговори. Може би към 5:00 часа се събудиха, пуснаха и звука на телевизора, полицай МКИ дойде да ни види, какво правим и аз най - любезно, без никакви лоши чувства го попитах: "Извинявайте, но ще може ли да ни кажете, колко е часа?", а той ни отговори: "Ха-ха. Какъв час бе? Тука нямаме часовник!" и се върна при колегата си. След около десетина-петнайсет минутки ни освободиха. Върнаха ни вещите и точно над полицай ТДТ имаше стенен часовник.

Във заповедта за задържане пише: Уведомен съм, че при задържане на основание чл.70, ал.1, т.1-5 от ЗМВР не могат да ми бъдат ограничавани други права, освен правото на свободно придвижване.

Мисля, че не беше коректно от страна на МКИ да ме лишава от правото на часовник.

Излязохме си живи и здрави в 5:30 сутринта.

Със тази статия, не искам да се хваля въобще или да се правя на велик и т.н. Исках просто да Ви обясня как полицията, която ни пази, се отнася със хората, които не са направили нищо (просто искахме да отпразнуваме един рожден ден, все пак това е един ден в годината).

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right