Facebook спира на 5-ти ноември?!

Facebook спира на 5-ти ноември?!

Регион: България Категория: Технологии Публикувано: Прегледи: 574
Facebook спира на 5-ти ноември?!

Хакерската група "Анонимните" обяви, че подготвя атака срещу социалната мрежа "Фейсбук".

"Операция Фейсбук" е планирана за 5 ноември, съобщава "Газета ру".

Хакерите предлагат на своите поддръжници от цял свят да се обединят и да "унищожат "Фейсбук" в името на защитата на личните данни".

От "Анонимните" твърдят, че "Фейсбук" продава информация на правителствените структури и предоставя личните данни на своите потребители на службите за сигурност. Според тях мрежата не може да бъде безплатна и щом нейните създатели не получават пари от потребителите, значи те продават личните им данни.

"Фейсбук" запомня всички промени, независимо от личните настройки, зададени от потребителите. Затова унищожаването на акаунта не е възможно и всички лични данни в даден момент могат да бъдат възстановени, твърдят хакерите.

"Изборът" на личните настройки на конфиденциалност в мрежата е илюзия. Фейсбук знае за вас повече, отколкото семейството ви, смятат от групата.

Групата призовава всички хакери по света да се обединят и да се приготвят за "деня, който ще влезе в историята - 5 ноември 2011 година".

На тази дата в Лондон ще бъде отбелязана нощта на Гай Фокс, който през 17 век планирал да взриви сградата на парламента в Лондон. За терориста е заснет филм със заглавие "В значи вендета" , където самият Гай Фокс се появява с маска на лицето. Изображението на тази маска става символ на хакерите от групата "Анонимните".

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари