Александър Сабанов изпрати писмо на министър Трайчо Трайков

Александър Сабанов изпрати писмо на министър Трайчо Трайков

Регион: Силистра Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 2461
Александър Сабанов изпрати писмо на министър Трайчо Трайков

Председателят на Общинския съвет в Силистра Александър Сабанов е изпратил официално писмо до министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков във връзка с предстоящите проучвания за добив на шистов газ в Североизточна България.

В писмото си Сабанов моли министър Трайков да му отговори дали регион Силистра е включен в проекта за проучванията за добив на шистов газ.

Както е известно, преди време правителството даде разрешение на компанията "Шеврон" да извърши за своя сметка проучвания и търсене на шистов газ в на терени в областите Разград, Силистра, Добрич, Шумен и Варна.

Това обаче предизвика напрежение сред жители в областите, тъй като еколози изразиха опасения, че добивът на шистов газ може да предизвика негативно влияние върху околната среда.

Техните притеснения са свързани с химикалите, които се инжектират под земната повърхност и които могат да попаднат в подпочвените води.

"По тази причина изпратих официално писмо на министър Трайков, в което го моля да ми отговори дали община Силистра фигурира в проучвателния и инвестиционен план на компанията "Шеврон" за добив на шистов газ", поясни Александър Сабанов.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right