От колко сън имаме нужда в действителност

От колко сън имаме нужда в действителност

Регион: България Категория: Здраве Публикувано: Прегледи: 381
От колко сън имаме нужда в действителност

Нарушението на съня се свързва с въртене и мятане в леглото по цяла вечер. Лежането будни с часове е само един пример за различните типове състояния, които засягат съня и функционирането ни през деня. Всъщност може да имате нарушение на съня без дори да знаете.

По колко часа да спим

Няма определен брой часове, които определят добрия сън. Повечето възрасни се нуждаят от 7 до 9 часа на вечер, на други са им достаъчни 6. Възможно да спите повече, но това обикновено е признак на друг здравословен проблем, като депресия или синдрома на хроничната умора. Откриването на идеалния за вас цикъл е ключа към здравословен сън.

Липсата на сън вреди на здравето

Според британско проучване хората, които често спят малко (5 или по-малко часа на вечер) са предразположени към по-висок риск от кръвно налягане или други проблеми на сърцето.Недоспиването увеличава риска и от затлъстяване, диабет, депресия, алкохолизъм и автомобилни катастрофи. Според друго проучване честото недоспиване засяга части от мозъка свързани с настроението и концентрацията.

Признаци на здравословен сън

Докторите трябва да обръщат внимание не само на количеството, но и на качеството на съня за да установят евентуален проблем. Когато става дума за качество, проблемите при пациентите обикновено не са очевидни.Най-показателния признак за разстройство е как се чувствате през деня. Ако овикновено се будите лесно и се чувствате освежени, вие спите здравословно. Ако хронично се будите вечер, сънливи сте, чувствате раздразнителност, трудно ви е да се фокусирате това са признаци за нарушение на съня.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари