Господинов vs. Сабанов. Или обратното...

Господинов vs. Сабанов. Или обратното...

Регион: Силистра Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 1061
Господинов vs. Сабанов. Или обратното...

снимка: Интернет

Политически драми и тежки скандали ратърсиха регионалната структура на ГЕРБ в Силистра преди предстоящите избори. От днес местният депутат от ГЕРБ Стефан Господинов и председателят на Общинския съвет Александър Сабанов, номиниран и избран на този пост също от квотата на ГЕРБ, са в открита война.

В понеделник вечерта Сабанов обяви официално, че напуска Общинското ръководство на ГЕРБ и обвини депутата Господинов в игнориране и намеса в работата на Общинския съвет, назначения на ключови длъжности на свои хора по шуробаджанашкия принцип и др.

Днес Господинов контраатакува, като обяви, че ръководството на ГЕРБ-Силистра е предложило на Изпълнителната комисия на управляващата партия да изключи от партията Сабанов, като това решение е било подкрепено единодушно от управляващия орган на ПП ГЕРБ край Дунав.

"ГЕРБ-Силистра снема доверието си от Александър Сабанов и предлага на Изпълнителната комисия той да бъде изключен, тъй като уронва престижа на партията и като председател на Общинския съвет прокарва лични, частни и корпоративни интереси", заяви официално днес Господинов в присъствието на общинския лидер на партията д-р Мария Стойчева. Наред с това Господинов обвини Сабанов, че е имал нерагламентирани контакти с други партии и криминално проявени лица. "ГЕРБ-Силистра е едиствената регионална структура в страната, която е в опозиция - на сегашния кмет Иво Андонов, по този начин Сабанов не защитава интересите на хората, които са гласували за нас на последните местни избори", заяви още Стефан Господинов. Той обвини още доскорашния си съпартиец в липса на морал, злоупотреба с власт и заяви, че ГЕРБ-Силистра започва процедура по отстраняването на Сабанов от поста. "Да, намесвал съм се. Например, намесих се, когато трябваше да се определя терен за пречиствателна станция. Намесих се, защото първоначалният вариант беше безумен, над милион лева, за да се купи частен терен, а Общинският съвет вече бе решил това, нали има мониторинг от страна на ЕС, нали след това, ако това се беше случило, този милион щеше да бъде платен от община Силистра", разказа Господинов. Той съобщи още, че регионалната структура на ГЕРБ е решила да излезе от групата на управляващото мнозинство в местния парламент, като наред с това започва процедура по остраняването на Сабанов от поста председател на Общинския съвет. "Вместо позитиви, ГЕРБ-Силистра натрупа само негативи от управлението на Александър Сабанов", заключи Стефан Господинов.

Александър Сабанов

Александър Сабанов

От своя страна шефът на местния парламент Александър Сабанов отвърна - също на спешна пресконференция днес , че продължава да държи на искането си Изпълнителната комисия да направи ревизия на дейността на Стефан Господинов като областен лидер и депутат. "Всичко това - с искането за моето изключване, е един зле скалъпен сценарий, през последните 2 години всяко решение на Общинския съвет се гласува с 80-90 процента, аз имам само 1 глас, Господинов добре знае, че имам 1 глас, значи, че съветниците имат единомислие по много важни въпроси за община Силистра", коментира обвиненията Сабанов. "Срещал съм се с много хора, помагал съм им, откъде да знам дали някой е криминално проявен, мога ли да се заключа в кабинета си, ако отвън за среща чакат Антон Кутев или Гюнай Сефер", попита Сабанов. "В ГЕРБ-Силистра е пълно с послушковци на Господинов, аз оставам верен на идеалите на партията, няма да подавам оставка като председател на Общинския съвет, защото съм се клел в Конституцията, а не в Стефан Господинов", допълни той. "Мога да ви дам конкретни примери за шуробаджанашки назначения от Стефан Господинов - например, синът на зам.-областната управителка Тодора Цонева също работи във ВиК, а мъжът на Денка Михайлова пък е назначен в Пътно управление, един съсед на Господинов беше шеф на Горското, да продължавам ли?", попита още Александър Сабанов. "Отричам и отхвърлям всички обвинения, които са един фарс и нищо друго, Господинов се излага системно всеки ден, но по този начин не аз, а той уронва престижа на партия ГЕРБ", допълни Сабанов. "Аз много се радвам, че Господинов си е оттеглил доверието от мен, защото целият град пък си е оттеглил доверието от него", заключи на свой ред Сабанов.

Той увери, че няма да агитира никой да напуска партията или да тръгва срещу Стефан Господинов, но призна, че конфликтът е избухнал, след като е казал, че има намерение да се кандидатира за кмет, докато Господинов имал други виждания по въпроса. "Дали ще се кандидатирам обаче, има време, ще помисля", завърши Александър Сабанов.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right