За един невъздържал емоциите си вратар, за накърненото самочувствие на един амбициозен футболен президент и за футболистите, все още незагубили мачове с толкова баламски голове

За един невъздържал емоциите си вратар, за накърненото самочувствие на един амбициозен футболен президент и за футболистите, все още незагубили мачове с толкова баламски голове

Регион: Силистра Категория: Личен коментар Публикувано: Прегледи: 1346
За един невъздържал емоциите си вратар, за накърненото самочувствие на един амбициозен футболен президент и за футболистите, все още незагубили мачове с толкова баламски голове

"Личен коментар по нелични въпроси"

Тези дни вратарят на "Доростол 2003" Александър Димов "скочи" на президента на Общинския футболен клуб Милен Пенчев, не успя да го ступа, но резултатът от неочакваното стълкновение пред очите на съотборниците му бе очакван: 23-годишният портар бе изпратен поживо-поздраво да си търси друг клуб. Въпреки че е №1 в отбора за сезона, след чудесни игри, вкл. и на чужд терен. И това не е изненада, защото още в русенския "Дунав" той показа качества, които разкри и пред нашата публика. И какво от това, щом няма достатъчно култура, за да скрие истинската си същност? На пръв поглед, той е прав, че няма търпениее да си получи 2-3 премии и още толкова заработени заплати, дължими от миналата година. Вероятно е пълнял от обещанията на ръководството да види парите по сметката си. Както е известно обаче, доскоро само бизнесменът Живко Великов и "Стройпроект" АД имаха възможност да дават пари за издръжката на тима. За разлика от общината, която бе затруднена да бъде равностойна в "спонсорското трио".

На последната си сесия общинските съветници декларираха доброто си отношеине към клуба и му гласуваха хубавата сума от 150 хил. лева, за да ги има в бюджета си. За каквото трябва. Да, ама футболистът е особена порода. На него обществото му дължи всичко, дори и да не дава достатъчно от себе си. Защото е нещо като свещена крава, на която единственото, което ти е позволено, е да й се кланяш, да й се молиш на колене и да се надяваш да има добро настроение, за да не загуби мача с поредните толкова баламски голове. Два пъти повече това се отнася, когато футболистът е гастрольор и внезапно изгряла звезда. Той може да не играе, както трябва или както иска публиката, но си търси обещаното като завещание от богат чичо без преки наследници, угаснал в Америка и оставил скъпи имоти и авоари в банков сейф.

Тогава? Накъде с вносна стока, на която е залепен красив етикет, но произходът й не е добре известен, а цената й е висока? Единственият изход е да имаш собствена продукция, защото каквото си посял и отгледал, това ще пожънеш. На послединя мач срещу "Добруджа" ОФК "Доростол 2003" игра само с трима местни играчи - Ерсин Мехмед, Тодорин Димитров и Боян Николов. За щастие, единият от тях заби и двата гола във вратата на гостите, за да се поздравим с победата. Следователно, можем, стига да дадем малко повече от досега за спортна база (вече имаме малък пример с обновения ст. "Доростол", една мини-"Алианц арена"), за играчи и за треньори. А май е необходимо да заделим от лептата и за мениджъри, защото и в организацията на целия процес нещо все ни куца. Дали ще стане чрез ОСУ "Дръстър" или чрез УСШ, при всички случаи и чрез детско-юношеската футболна школа към клуба, все едно е, защото ще има резултат, макар и след години. Бива и да се мисли повече за изявата и рекламата на областното първенство, организирано от БФС, представено тук с познатия навсякъде в страната ексрефер Георги Нарлев Първенството май само Мирослав Калинов го забелязва в сайта си "Кворум Силистра". А какво биха казали спортните специалисти, ако трябва да се отиде и на взаимодействие с клуба в Белица, който единствен представя областта в Североизточната аматьорска "В" група? Благодетелят му Димо Денчев е амбициозен, но дали ще му стигнат силите да си справи сам, за да продължи докрай?

Засега 150 хил. лева стигат, но за професионалистите, дето ще поиграят и ще си тръгнат, когато някой или нещо им накриви шапката. Възможно е част от тях да бъдат харесани и поканени да ритат на друго място при по-добри условия. За местните кога ще се сетим, че имат нужда от внимание, от повече грижа, а и за мениджърски подход към развитието им? Макар че няма гаранция и други да се вземат насериозно, да се направят на бабаити и да скочат на някого в съблекалнята - съгрешил на съиграч, на попаднал под крошето треньор или на който им е под ръка. И трябва ли да се случи отново, за да си зададем въпроса: дали няма по-интелигетни занимания от футбола, които си заслужава да бъдат подпомогнати с общите ни пари от хазната. За да си спестим унижението и изветрелите надежди за..."А" група, например. Защото 30 май (големият мач срещу "Лудогорец") бе отдавна, т.е. миналата година. Идва 2 април, когато пак на дневен ред е добруджанско - лудогорското дерби. Ст. "Луи Айер" вероятно пак ще се пукне по шефовете и агитката на фен-клуба ще е наелектризирана, но дано и резултатът бъде...положителен, за да няма излиши съвети за действия на местната власт в бъдеще време. Да речем, когато му дойде времето за актуализация на бюджета да промени нещо в сметките. А, както е известно, парите в условия за нищо не стигат.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right