"Стана тя каквато стана с футбола в Източна "Б" група, само в Силистра консенсус по въпроса да го има....поне засега

"Стана тя каквато стана с футбола в Източна "Б" група, само в Силистра консенсус по въпроса да го има....поне засега

Регион: Силистра Категория: Личен коментар Публикувано: Прегледи: 1598
"Стана тя каквато стана с футбола в Източна "Б" група, само в Силистра консенсус по въпроса да го има....поне засега

Личен коментар по нелични въпроси

Стана тя каквато стана в Източна "Б" футболна група, след като изпопадаха като тикви от каруцата му различни отбори, при това с претенции в минало време, но без възможности в настоящето. От претендентите "за нещо повече" само Силистра устиска и изстиска бюджета, за да не бъдат самотни във финансовата надпревара варненският бизнесмен Живко Великов и силистренските му събратя от "Стройпроект". Иначе накъде без тях в издръжката на обявяващия се като Общински футболен клуб "Доростол 2003"? Май-май единственото общинско до този момент бе президентът му Милен Пенчев, зам.-кмет на общината, затънала със 7 млн. лева неразплатени. И публиката, разбира се. И фен-клубът, естествено. Барабар със сайта му. За съседите от ФК "Лудогорец" изобщо не отваряме дума, защото, споменем ли ги, не ни остава нищо друго, освен да си припомняме "онази победа", без която не можем да сънуваме...цветно от 30 май м.г. насам. Макар - по-малко година от нея - къде са те (на върха на финансовото подпомагане и на медийната слава), къде сме ние - в подстъпите на очакваните добри резултати, стига да не ни мине котка път. А и Фортуна да продължи да диша във врата на Георги Иванов - Геша, за да поведе отново четата си към читави резултати. Да бъдеш първи в класация, както е известно, никак не е зле?

На първата за годината сесия на общинските съветници в Силистра чудото се случи. Всички до един, като в доброто соцвреме, вдигнаха ръка, за да има в кърпа вързани 150 бона за цар-футбол. Достатъчен повод, за да остане Силистра като точка в картата на БФС със забито синьо знаме в нейния най-десен ъгъл. Явно, за разлика от някои политически процеси в "най-северния север", които все повече буксуват на едно място, то футболната тема остана актуална, но дали и неполитизирана? Защото не е за вярване, че агитката от местни активисти е голяма по естествени причини, почиваща блажено върху запалянковските нрави. Те тук не са толкова добре развити, за да имат неизтребими корени. Дори и да са на принципа "сделка или не?", отпуснатите пари дават глътка въздух на футболните хора. Поне в началото на третата част от първенството, което не е известно с колко отбора точно ще завърши. Защото първи я закършиха в Русе и си доушиха бялото знаме, за да го развеят. И в Балчик решиха да им последват примера, дето не е за вярване, че е за предпочитане.

Положението в Силистра прилича на...театралното, но през 1997 г. Тогава пак Съветът спаси ситуацията, защото пръв в страната гласува общинска подкрепа на тогавашния Драматичен театър, за да стане изведнъж пръв, преди всички,...Драматично-куклен. И така да изкара сравнително без катаклизми цели 13 години. Накрая обаче, не без помощта на местни корифеи - театрални и политическси, все представители на управленското статукво, гърнето се спука. Водата изтече, а няма кой да залепи парчетиите. Актьорите се разбягаха - кой в съда да си търси правата за неправомерно уволнение, кой се маскира на организатор, гримьор и PR, за да заработва заплата, докато в свободното си време играе за премиера на "Дон Жуан". Някои се спасиха и в читалищна формация, както е било преди 140 години в началото на театралното дело. Куклениците също са нахъсани да си върнат старата слава, ако научат как става това в новото време.

Та, за футбола бе речта. Предстои първият мач на "Доростол 2003" в подновеното първенство. При това на собствен терен. И след уклончиви резултати в играните контроли, все без да видим точно игровата форма на местния стадион. Но с надеждата, че "старите играчи" са си на място, мотивирани са и искат да продължат започнатото. И с увереността, че всеки "нов" е дошъл не на гурбет, а на водосвет, за да ни светне пред очите. Поне срещу ФК "Добруджа". А после ще видим...кой кум, кой сват, кой на булката брат.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right