НИКОЛ РАДЕВА ОТ БАЛЕТ "ЛИДЕНС" ФИНАЛИСТ НА VIII ГОДИШНИ НАГРАДИ "УСПЕЛИТЕ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" НА ФОНДАЦИЯ "ДИМИТЪР БЕРБАТОВ"

НИКОЛ РАДЕВА ОТ БАЛЕТ "ЛИДЕНС" ФИНАЛИСТ НА VIII ГОДИШНИ НАГРАДИ "УСПЕЛИТЕ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" НА ФОНДАЦИЯ "ДИМИТЪР БЕРБАТОВ"

Регион: Силистра Категория: Спорт Публикувано: Прегледи: 3477
НИКОЛ РАДЕВА ОТ БАЛЕТ "ЛИДЕНС" ФИНАЛИСТ НА VIII ГОДИШНИ НАГРАДИ "УСПЕЛИТЕ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" НА ФОНДАЦИЯ "ДИМИТЪР БЕРБАТОВ"

Никол Радева от Балет "Лиденс" гр.Силистра с ръководител Лидия Маркарян, участва в провелото се на 10.06.2016 г. в столицата грандиозно тържество по случай ежегодните награди на млади таланти на Фондация "Димитър Бербатов", на което присъства лично Димитър Бербатов, както и други известни личности , а водеща беще Мария Силвестър.

Фондация "Димитър Бербатов" всяка година учредява клуб на "Успелите деца на България", за който биват номинирани над 1000 талантливи деца, но като отговарящи на критериите на проекта биват одобрени само част от тях. За 2015 година одобрените участници са 308 на брой. В КЛУБ 2015 членува едно единствено дете от град Силистра - Никол Радева. Проектът "Награди за успелите деца на България" предвижда отличаване не просто на талантливи, а на изявяващи се деца - тези ,които освен че усъвършенстват заложбите си, ги проявяват в състезания - национални, европейски и световни.

Жури, което включва експерти от всяка една област - Спорт, Изкуства и Наука, на база точкова система преценява кой от всички номинирани заслужава да получи наградата за съответната област и в съответната възрастова група. Награждават се 9 деца от български училища в страната: по три във всяка област на изява и в нея - по едно във всяка възрастова група(от I до IV клас, от V до VIII клас и от IX до XII клас ). Отделно биват отличени деца от български училища в чужбина и участници в благотворителни проекти.

Никол Радева беше номинирана в област Изкуства, в която се състезават деца в сферите на танцовото изкуство, литературата, музиката,пеенето, изобразителното изкуство и фотография. Тя успя да се пребори с много талантливи деца и влезе във тройката на финалистите в област Изкуства за възрастовата група от V до VIII клас , като е единствената от сферата на танците. Другите двама финалисти са Кирил Димов в сферата на поезията и Николай Маринов гениален пианист с множество престижни награди, който получи и голямата награда званието Лауреат и едногодишна стипендия.

Никол получи грамота връчена и лично от Димитър Бербатов, който заяви на всички деца, че следи всичките им изяви и постижения, които го правят истински щастлив и горд, че е българин.

Талантливото силистренско дете благодари на г-н Димитър Бербатов и екипът му за признанието, на своята ръководителка г-жа Лидия Маркарян, че е създала такива прекрасни танци достойни за световната сцена, на БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО СПОРТНИ ТАНЦОВИ ДИСЦИПЛИНИ в лицето на г-жа Кремена Шопова за предоставената и възможност да бъде част от националния отбор, на своите родители, които я обичат и на всички приятели, които я подкрепят.

Макар и да не получи голямата награда - стипендия, Никол е победител, защото е единствената избрана сред всички деца в нейната възрастова група в сферата на танците. Тя се надява, че силистренци ще оценят нейните успехи, ще се гордеят с тях и ще се намерят хора, които да подпомогнат следващите и състезателни изяви.

Самото награждаване бе излъчено лично от Димитър Бербатов и можете да видите в неговата фейсбук страница на :

https://www.facebook.com/berbatov.bg/videos/vb.7232253525/10153700669613526/?type=2&theater

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right