Яворовци в Европейския парламент

Яворовци в Европейския парламент

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 1012

На 28 януари учениците от Езикова Гимназия "Пейо Яворов", посетиха Европейския парламент в Страсбург. В събитието, инициирано от програмата "Евроскола", се включиха всички страни-членки на Европейския съюз. Всяка от тях беше представлявана от квота от 24 участници. Около 500 европейски ученици, разпределени в 6 отделни групи, участваха в "заседания на комисиите" и в "пленарни заседания", разискваха и гласуваха резолюции, като разискванията се водиха основно на френски и английски език.

По време на този парламентарен ден в Страсбург учениците усъвършенстваха лингвистични си умения и взеха активно участие в "заседания на комисиите" и в "пленарни заседания", запознаха се с Европейския съюз и неговата роля. Сблъскаха се с етническото разнообразие и преодоляха езиковите бариери, развиха тяхното съзнание като европейски граждани.

Като представители на България, участниците допринесоха за единството на Европейския съюз и поеха отговорността както за неговото, така и за тяхното бъдеще!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right