Второ място за Яворовци на фестивала "Завесата се вдига за немски език"!

Второ място за Яворовци на фестивала "Завесата се вдига за немски език"!

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 646
Второ място за Яворовци на фестивала "Завесата се вдига за немски език"!

От 21.04 до 23.04. 2016г. в гр. Троян се състоя четвъртият по ред театрален фестивал "Завесата се вдига за немски език". Езикова гимназия "Пейо Яворов" достига да национален кръг за трети път. След успеха си през миналата година, където нашата театрална група се класира на трето място, тази година пиесата ни бе удостоена с второто място. Надпреварата в гр. Троян беше между 12 училища от цяла България, които в продължение на два дни представиха своята визия и интерпретация на темата за бягството. Пиесата на Езикова гимназия спечели с оригиналността на текста, който стана възможен благодарение на таланта на Даяна, Юли, Вали от 11б и неоценимата подкрепа на Лилия Лечева - преподавател по немски език, с хореографските умения на Мечо от 11а, завладяващото сценично присъствие и оригинални идеи на всички тях и техните съотборници Илиян, Дарко, Дени, Рали от 11б, Мели от 11а, Симеон от 10б, ценните съвети за сценично поведение на Ваня Игнатова - преподавател по български език и литература, както и с блестящите мултимедийни умения на Мими от 11б.

За повече информация за и около театъра на немски език можете да ги потърсите и попитате. Къде? - Разбира се в ЕГ.

За целта и организаторите на театъра на немски език можете да научите повече от страницата на Гьоте институт България /вижте линк 1/.

Линк 1: http://www.goethe.de/ins/bg/bg/sof/lhr/sth.html

От предишни публикации/вижте линк 2/можете да си припомните, кои са участниците и каква пиеса представиха театралите от Езикова гимназия "Пейо Яворов"

Линк 2: https://www.facebook.com/p.yavorov/posts/912877512158767

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right