Сезонът на признанието Преподавателка от ЕГ "Пейо Яворов" с награда на МФ "Св. св. Кирил и Методий"

Сезонът на признанието Преподавателка от ЕГ "Пейо Яворов" с награда на МФ "Св. св. Кирил и Методий"

Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 497
Сезонът на признанието Преподавателка от ЕГ "Пейо Яворов" с награда на МФ "Св. св. Кирил и Методий"

В нашия свят на нашата географска ширина месец май е сезонът на признанието, което обществото изказва към учители, културни дейци, творци.

Госпожа Нели Георгиева - преподавател по немски език в ЕГ "Пейо Яворов", е удостоена с голямата награда на Международна фондация "Св. св. Кирил и Методий" за високи постижения в областта на хуманитарните науки. Тържествената церемония за връчването на наградата се състоя на заседание на Фондацията на 14.05.2016г. в конферентната зала на хотел "Кристал Палас" - София. Престижното отличие бе връчено на преподавателката лично от почетния председател на Фондацията.

Наградата "Проф. д-р Петер Фишер-Апелт" се връчва за четвърти път на педагог от Силистра, като предшестващите наградени са също преподаватели в ЕГ "Пейо Яворов".

Международна фондация "Св. св. Кирил и Методий" е създадена през 1982 г. Работата на Фондацията се основава на прин¬ципите на прозрачност и реалистична оценка на индивидуалните постижения на номинираните. Тя има за цел да подпомага популяризирането на постиже¬нията на световния опит в областта на образованието, науката и културата.

През 2002 г. във връзка с 20-годишния юбилей на организацията по предложение на Кръга на приятелите на фондацията в Германия и по-специално на неговия председател проф. д-р Петер Фишер-Апелт се учредява Награда за постижения на учители в областта на хуманитарните науки и по-точно по български език и литература, класически езици, немски и испански език. Програмата има конкурсен характер и предвижда отличаването на учители със значителен принос в откриване и развиване на млади таланти в областта на хуманитарното знание. Тя поощрява учители, които имат сериозен принос в преподаването на съответния учебен предмет, като измерва техните успехи с постиженията на учениците им.

Националните конкурси за номиниране на учители се провеждат със съдействието на Министерството на образованието и науката, Софийския университет "Св. Климент Охридски", както и на представители на отделите по образование на посолствата на Федерална република Германия и на Кралство Испания. По предложение на Кръга на приятелите на фондацията в Германия и с решение на Съвета на фондацията от 2004 г. наградите носят името на проф. д-р Петер Фишер-Апелт, почетен президент на фондацията.

Нели Димитрова Георгиева е учител в ЕГ "П. Яворов" от 1992г. Преподава в паралелки с профил "Немски език".

Преподавател с доказана научна и методическа компетентност, от 2006г. Нели Георгиева успешно подготвя ученици за Немска езикова диплома, а от няколко години е отговорник и за провеждането на DSD обучението в училището. Високите резултати на нейните ученици през годините са даказателство за професионалните й умения. През предходната учебна година всички обучавани ученици от DSD групата получиха диплома със степен на владеене на езика С1 според Европейската езикова рамка. Всяка година обучаваните участват в областни и национални олимпиади по немски език към МОН, издателство "Клет", "Цветна олимпиада" и се класират в челната петица за страната.

Заслуга на преподавателката са и реализираните в обучението по немски език различни проекти. През феруари 2015г. тя подготви и изпрати документите за кандидатстване на Гимназията за училище, в което да се провежда и DSD I изпит. Сертифицирането на първия випуск ще се осъществи през юни 2016г.

За своя принос в обучението по немски език и високия си професионализъм през май 2015г. преподавателката Нели Георгиева бе отличена с почетното отличие "Неофит Рилски" за дългогодишна цялостна високопрофесионална дейност в системата на българското образование и с Грамота за високи постижения в професионалната дейност от Община Силистра.

В сезона на наградите пожелаваме на всички професионалисти, посветили себе си на съхраняването на духовността, творческо вдъхновение, удовлетворение и признателност.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right