Ученици и преподаватели от ЕГ "Пейо Яворов" в Майе, Франция

Ученици и преподаватели от ЕГ "Пейо Яворов" в Майе, Франция

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 519

Пътуваме, за да открием нови места, нови приятелства и нови приключения.

Благодарение на сключеното споразумение между Езикова гимназия "Пейо Яворов", гр. Силистра и колежа "Сюзан Бутлу" в Майе, Франция група от 12 ученици и двама преподаватели от ЕГ "П. Яворов", гр. Силистра имаха възможност да съберат интеркултурен опит, който става все по-важен за тяхното лично и професионално развитие. От 16.04.2016г. до 21.04.2016г. българската група беше посрещната и настанена в семействата на партньорите си и имаше възможността да зададе въпросите, които я интересуват, на живо, да получи информация от първа ръка, да чуе как действително звучи езикът на френските ѝ партньори, да усети атмосферата и културата на френския народ. Съвсем естествено, в тази атмосфера на непринудена комуникация, ученици и учители стават и добри приятели помежду си. Активният обмен на информация, произхождаща от реални хора и отнасяща се за реални места, особено допадна на българската група.

Топлото посрещане и отличната организация на дейностите бяха впечатляващи. Френските ученици представиха на английски език традиционните си празници и направиха симулация на обичая на прословутата Кралска пита.

По време на визитата, възпитаниците на Езикова гимназия посетиха замъците Амбоаз и Кло Люсе, в който е живял и творил Леонардо да Винчи, град Льо Ман, в който бе организирана пистова игра с изследователски характер. Музеят на автомобила "24 часа" обогати знанията на учениците в областта на историята на автомобила и на едноименното световноизвестно състезание.

Кметът на Майе организира прием в чест на българската делегация, на който присъстваха отговорни служители на общината и на Академията (Регионалния инспекторат) на департамента Сарт и журналисти от местните медии. Те изразиха възхищението си от доброто владеене на френския език от страна на българските ученици и приветстваха побратимяването на двете училища.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right