Злато и два бронзови медала за самбистите от ОСУ "Дръстър" - Силистра

Злато и два бронзови медала за самбистите от ОСУ "Дръстър" - Силистра

Регион: Силистра Категория: Образование,Спорт Публикувано: Прегледи: 613
Злато и два бронзови медала за самбистите от ОСУ "Дръстър" - Силистра

На проведения на 14 и 15 май Държавен лично-отборен шампионат по самбо за момичета и момчета, учениците от ОСУ "Дръстър" и състезатели от ССКЕ "Багаин"- Силистра завоюваха един златен и два бронзови медала.

При момичетата изключително представяне направи, на вид крехката Еманоела Деспова, която победи безапелационно и в трите си срещи. Шестокласничката демонстрира много атрактивна и технична борба с хвърлящи техники и прилагане на ключови техники в партер, с което изкова своя златен медал и заслужено спечели шампионската титла в кат. 32 кг за 2016 година. Едно голямо БРАВО на това малко момиче!

Повече от драматично се развиха нещата в категория до 50 кг при момчетата, където седмокласникът Танер Ружди, двукратен шампион от предните две първенства, се изправи срещу представителя на домакините от "Локомотив" - София. Независимо, че играта му бе много добра, минута преди края на срещата не беше отсъдена победа при направен ключ на лакътната става на противника и потупването му с ръката за предаване. В същия момент, напълно неоснователно, се намесва съдията, свирейки за прекъсване на срещата. Направеният светкавичен протест от страна на треньорското ръководство не беше уважен и победата бе присъдена на домакините. Проявената несправедливост обаче не успя да демобилизира Танер. Напротив, той се нахъса и спечели убедително оставащите две срещи за третото място. Треньорите Неделчо Цвятков и Стефан Стефанов са огорчени от неоснователната решаваща намеса на съдията. Действията му попречиха Танер Ружди да спечели трета поредна шампионска титла...

В категория до 54 кг Рангел Русев, VІ клас, след изиграване на две срещи и загуба на полуфинал, стигна до среща в малкия финал за третото място, окичвайки се с бронзов медал.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right