13 май - празник на зрелостта в ПГСУАУ "Атанас Буров"

13 май - празник на зрелостта в ПГСУАУ "Атанас Буров"

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 597
13 май - празник на зрелостта в ПГСУАУ "Атанас Буров"

На 13 май 2016г. абитуриентите от Професионална гимназия по стопанско управление, администрация и услуги "Атанас Буров" на прага на своята зрелост казаха "сбогом" на училището и едно изпълнено с много любов и признателност "благодаря" на учителите си. Тихо е в класните стаи на дванадесетокласниците. Последен "Час на класа". Големите ученици са притаили дъх пред умилителните думи на класните си ръководители. С треперещ от вълнение глас всеки ученик споделя скъп спомен от времето, прекарано в гимназията. Никой не го прекъсва. Никой не бърза да изпревари другите. Никой на никого не подсказва. Всеки споделя своя урок, своята истина за Живота. Удивително е как всички помнят посланията на своите учители .

Под звуците на "Един неразделен клас" 75 абитуриенти от 3 специалности бяха посрещнати на двора на училището от учениците от 8 до 11 клас. Усмихнати , щастливи прекрасни хора. Децата са се превърнали в зрели личности. Усмивките се смесиха със сълзи и думи на благодарност. От името на всички абитуриенти Пламена Господинова от 12б клас се обърна към учителите да им благодари за знанията и завоюваните успехи защото отговорността, коректността и доверието са нужни цял живот.

Празникът на зрелостта бе уважен от Елена Томова - Заместник Областен управител, Денка Михайлова - Заместник Кмет по хуманитарните дийност, Ваня Скорчелиева - Директор на Офис на НАП Силистра, родители и бивши учители .

По традиция на този ден се връчва приза "Златна пара" и "Сребърна пара". Тази година носителят на приза "Златна пара" е Ваня Стойчева от 12б клас, специалност " Банково дело". Ваня е лауреат на XII-та Национална олимпиада по география и икономика през 2016 г.; завоюва първо място на Националното състезание за "Най добра бизнес идея" ; "Ученик на годината" за 2013г.; има пълен отличен успех през целия курс на обучение и е активен участник в училищни проекти и дейността в Ученическия парламент на ПГСУАУ "Атанас Буров".

Носител на приза "Сребърна пара" е Станислава Некова от 12а клас, специалност " Икономическа информатика- "Ученик на годината" за 2015г.; има пълен отличен успех през целия курс на обучение; завоювала призови места на национална олимпиада по гражданско оброзование, състезания по икономика и екологични конкурси; председател на Ученическия парламент на ПГСУАУ "Атанас Буров".

Приза "Бронзова пара" бе връчен на Пламена Господинова от 12б клас, специалност " Банково дело"- "Ученик на годината" за 2014г., класирана на I място в първия национален турнир на фондация " БЕСТ" по английска реч и дебати; член на Американската национална лига за реч и дебати; има пълен отличен успех през целия курс на обучение и беше секретар на Ученическия парламент на гр. Силистра.

Награди получиха всички зрелостници, изявили се в различни образователни области, културния живот на училището, спорта и ученическия парламент. Скоро ще напуснат училището, гонейки своето щастие в живота. Но те със сигурност с много обич ще си спомнят дните , когато са били ученици в гимназията. Всички им пожелаваха да бързат смело и уверено към следващите си житейски успехи.

Госпожа Милушева, Директор на гимназията поздрави абитуриентите с тяхното завършване и изрази гордостта си, че има толкова напористи и успели зрелостници, над 20% вече са приети за студенти във ВУЗ след участие в различни конференции, състезания, конкурси, защитили достойно името на гимназията и преподавателте, с които са се подготвяли. Следваха музикални поздрави към абитуриентите и всички присъстващи.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right