Златен медал от Националното състезание "Най-добра бизнес идея"

Златен медал от Националното състезание "Най-добра бизнес идея"

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 1313
Златен медал от Националното състезание "Най-добра бизнес идея"

Ученичка от ПГСУАУ "Атанас Буров" представи област Силистра на Осмата панорама на професионалното образование

Дванадесетокласничката от Професионалната гимназия по стопанско управление, администрация и услуги "Атанас Буров" в Силистра Ваня Стойчева бе единственият представител от област Силистра в Националното състезание "Най-добра бизнес идея", което се проведе в гр.Пловдив от 21 до 23.04.2016г. Състезанието е част от Осмата панорама на професионалното образование и е организирано от Министерството на образованието. "Осмата панорама на професионалното образование е място с изключително позитивна енергия, събрала поколения хора, отдали своя дан, за да могат учениците да покажат какво са научили". Това заяви заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов при откриването на Панорамата на професионалното образование на Международния панаир в Пловдив.

В предварителна квалификация учениците трябваше да разработят кратка бизнес идея, както и да я представят визуално. Национална комисия от Министерството и представители на бизнеса класира 24 разработки от цялата страна, сред които и тази на Ваня.

По време на състезанието в Пловдив отборът на Ваня, в който се състезаваха четирима ученици от различни градове, завоюва ПЪРВО място и златен медал, като представиха развитие на темата "Туризъм - приоритетна област за развитие на България". Близо 4 часа отборът работи по идеята, а времето за представяне беше 10 минути.

Ваня се обучава в специалност "Банково дело" в ПГСУАУ "Атанас Буров"и се подготвя за състезанието под ръководството на своя преподавател Дияна Денева. Гимназистката е с отличен успех през целия курс на обучение и носител на приз "Ученик на годината" през 2013г.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right