ПОБЕДНИЯТ УСТРЕМ НА БОРЦИТЕ ОТ ОСУ "ДРЪСТЪР" - СИЛИСТРА ПРОДЪЛЖАВА

ПОБЕДНИЯТ УСТРЕМ НА БОРЦИТЕ ОТ ОСУ "ДРЪСТЪР" - СИЛИСТРА ПРОДЪЛЖАВА

Регион: Силистра Категория: Образование,Спорт Публикувано: Прегледи: 714
ПОБЕДНИЯТ УСТРЕМ НА БОРЦИТЕ ОТ ОСУ "ДРЪСТЪР" - СИЛИСТРА ПРОДЪЛЖАВА

ІV Международен турнир по борба - свободен стил, за деца, момчета и кадети събра в Добрич доста амбициозни състезатели от Румъния и България. Спортният форум се оказа много добра проверка за борците преди решаващото им участие в Държавните лично-отборни шампионати, започващи още през този месец. Сред гостите от област Мангалия се открояваха и много добре подготвени шампиони на Р Румъния. Нашите борци обаче въобще не се притесниха от този факт, тъй като не им отстъпваха нито по можене, нито по титли. Те демонстрираха отлична психическа и физическа подготовка, което ги изпълни с твърдост и решителност. По тази причина изиграните двубои бяха равностойни, изпълнени с напрежение до самия им край.

При възраст деца в категория 47 кг бронзов медал завоюва петокласникът Ерен Себахтин, а Теодор Николов, също от V клас, и Теодор Петров, VІ клас, се класираха на V място. В кат. +73 кг Радослав Колев, VІ клас, не остави никакъв шанс на съперниците си и, защитавайки шампионската си титла, отново се окичи със злато.

Другият шестокласник - Неджиб Неджиб, също шампион на България, се бори в по-голямата възрастова група - момчета, кат. 73 кг, спечелвайки сребърен медал. В схватките той показа несломим дух и доказа на по-големите си съперници, че догодина ги чакат тежки битки с него. В същата категория бронз завоюва Сергин Юсеин, VІІІ клас, а третият шампион в силистренския отбор Денис Крумов бе безапелационен в своята категория - 85 кг, и заслужено се изкачи на върха на почетната стълбичка със злато на гърдите. Той бе избран и за най-резултатен състезател на турнира, за което му бе връчена купа.

При кадетите в кат. 58 кг сребърен медал спечели десетокласникът Красимир Томов, а бронзови завоюваха Преслав Обретенов, ІХ клас, и Мирослав Петков, Х клас, като превърнаха категорията в крепост на силистренските борци. В кат. до 85 кг Антоний Радков, Х клас, след невероятно оспорван двубой срещу румънеца Балабан Андрей, успя да се наложи и да вземе бронзовото отличие.

Така възпитаниците на спортното училище и състезатели са СКБ "Добруджански юнак-96" се завърнаха в Силистра с общо 9 медала и високо вдигнати глави. Това е много добро доказателство за възраждането на този спорт в крайдунавския ни град, и че с труд и постоянство няма начин да не успееш! Едно голямо "БРАВО" на медалистите!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right